Studiemogelijkheden in Denemarken

Zie jij jezelf al studeren in Denemarken? Laat je verrassen door de Deense cultuur, gewoontes en omgeving. Het Deense koninkrijk behoort tot een van de meest welvarende Europese landen. Op het gebied van taal, uiterlijk en landschap is het te vergelijken met Nederland en zijn zeker overeenkomsten te vinden. De Denen zijn een trots volk., ze zijn trots op hun geschiedenis, status, cultuur en op hun land. Ze hebben er alle reden toe! Laat je overweldigen door de prachtige fjorden en wouden die Denemarken bezit. Bezoek de veelzijdige hoofdstad Kopenhagen. Maak een heerlijke wandeling of fietstocht door de oude binnenstad, langs de wonderbaarlijke Koninklijke paleizen en maak een tussenstop om een drankje te doen in de gezellige cafeetjes.

Kies jouw ideale studiebestemming in Denemarken en ontdek het land in je vrije tijd. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste attractie parken ter wereld; het park van LEGO. Of het welbekende standbeeld van de Kleine Zeemeermin die wordt gezien als een must see, in het land waar de traditionele industrieën zoals de visserij en scheepsbouw nog erg worden gewaardeerd. De grootste haven van Denemarken ligt in Aarhus. Aarhus ligt op het schiereiland Jutland en is erg geliefd onder de studenten. Deze tweede stad van Denemarken heeft charme, gezellige pubs, sfeervolle restaurantjes, romantische plekjes en biedt geweldige bezienswaardigheden. Naast het studeren hoef jij je dus zeker niet te vervelen!

Waarom studeren in Denemarken?

Denemarken kent een goed onderwijsstelsel en is vergelijkbaar met de Nederlandse kwaliteit. Eigen inbreng en innovatie staan centraal. De opleidingen in Denemarken werken vaak samen met bedrijven, hierdoor wordt jouw internationale netwerk uitgebreid en leer je praktijkgericht. Door de vele Engelstalige studies, vergroot jij je talenkennis. En door de keuze uit verschillende opleiding, vind jij de perfecte opleiding op jouw gewenste studieniveau.

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Highlights Denemarken

Studeren in de Scandinavië

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Engelstalige studies
 • Bouw een internationaal netwerk op
 • Samenwerkingen Deense bedrijven
 • Praktijkgerichte opleidingen
 • Bachelor binnen 3 tot 3.5 jaar
 • Mogelijkheid voor een goed betaald bijbaantje naast je studie

Bekijk alle locaties voor een studie in Denemarken

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat