Studeren in Nieuw-Zeeland

Wil jij studeren aan de andere kant van de wereld? Ga dan studeren op het prachtige eiland Nieuw-Zeeland. Ontdek de overweldigende natuur en krijg een adrenaline kick tijdens een van de gave activiteiten die je daar kan doen. Ook qua onderwijs zit je goed op het eiland. Het onderwijs is van hoge kwaliteit en er zitten veel internationale studenten.

 • Instituten
 • Opleidingen
 • Kosten
 • Aanmelden

Instituten

 

Bekijk deze instituten in Nieuw-Zeeland

University of Canterbury
University of Canterbury

 

Opleidingen

 

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Nieuw-Zeeland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Nieuw-Zeeland en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

 

Kosten

 

Kosten en Financiering 

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Nieuw-Zeeland 15% lager. In Nieuw-Zeeland zijn de prijzen in supermarkten en restaurants vergelijkbaar met die in Nederland. Leuke weetjes: cappuccino is ongeveer €1,90, bungeejumpen is ongeveer €110,- en een kaart naar Nederland sturen is ongeveer €0,94

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Nieuw-Zeeland en of je mag werken naast je studie. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

 

Aanmelden

 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Durf jij het avontuur in het buitenland aan? Wil jij dolgraag gaan studeren in Nieuw-Zeeland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

 

Populair onder internationale studenten

Samen met ongeveer 157.000 internationale studenten ga jij een geweldige studententijd beleven. Het onderwijs is van hoge kwaliteit en er is een breed scala aan opleidingen in het hoger onderwijs. Veel opleidingen worden in het Engels aangeboden, daarom wordt er van je verwacht dat je een Engelse taaltest aflegt. De overheid steekt er bovendien veel tijd en geld in om het onderwijs en onderzoek beter te laten aansluiten op het bedrijfsleven. De klassen zijn kleiner dan in Nederland waardoor je individuele aandacht krijgt. Hierdoor zijn de lessen persoonlijker en word je gemotiveerd om je eigen mening te vormen. Je bachelor kun je in drie of vier jaar halen en je master in twee jaar. Het schooljaar is in twee semesters verdeeld.

Dé plek voor natuurliefhebbers

De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend door de verschillende landschappen. Kijk je ogen uit tijdens je studententijd op de tropische, witte stranden met helderblauw water, ga wandelen tussen de fjorden en bezoek de vulkanische gebieden. Ontdek de grote regenwouden, ga varen over de mooie meren en bekijk de besneeuwde bergtoppen. 

Ben je gek op dieren? Dan ben je in Nieuw-Zeeland aan het juiste adres. Zo kan je de kiwi met zijn kleine vleugels en lange snavel tegenkomen. Maar je kan ook dolfijnen spotten en schaapjes tellen in de wei. 

Het land van de extreme sporten

In Nieuw-Zeeland ontkom je niet aan avontuurlijke en adrenalinegeladen activiteiten. Ga skydiven boven het eiland, spring aan een elastiek van een brug af, raft van de ruige rivieren, beoefen de nationale sport rugby, val met een jetboat van watervallen, spring met een parachute uit een vliegtuig, ga quadrijden door de uitgestrekte landschappen, surf over grote golven in de zee en geniet van de onderwaterwereld tijdens het duiken of snorkelen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Al deze activiteiten kun je makkelijk met je studie combineren!

Waarom studeren in Nieuw-Zeeland

De gesproken taal is Engels en ongeveer 70% van de bevolking heeft een Europese achtergrond. De steden zijn veilig en comfortabel en de bevolking is gastvrij en vriendelijk. De meeste opleidingen worden in het Engels aangeboden en je bachelor kan je in drie of vier jaar halen. Je master kan je in twee jaar halen.

 • Kleine klassen, dus het is erg persoonlijk
 • Hoog onderwijs
 • Breed scala aan opleidingen
 • Bevolking is gastvrij
 • Prachtige natuur
 • Toffe activiteiten
 • Veel internationale studenten

Wanneer je in Nieuw-Zeeland gaat studeren wordt er van je verwacht dat je de Engelse taal goed beheerst. Twijfel je aan je niveau? Spijker je kennis bij met een taalcursus vooraf. 

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Stel je vraag© 2015 Information Planet