Studiemogelijkheden in Zweden

Wil jij graag studeren in Scandinavië? Dan is Zweden het ultieme land voor jou! Want wanneer er een lijstje gemaakt wordt van landen met de hoogste kwaliteit van onderwijs staat Zweden vrij hoog. Je bent dus verzekerd van een mooi diploma die bijna overal erkend wordt. Zweden heeft genoeg grondstoffen voor een goede economie, maar de regering heeft er in het verleden voor gekozen om in te zetten op een kenniseconomie. Hierdoor is er veel geld gestoken in het schoolsysteem en is de kwaliteit omhoog geschoten. Nu nog hebben de Zweden daar nog steeds veel profijt van en omdat jij een EU burger bent kan jij ook profiteren van het Zweedse schoolsysteem! Daarnaast kun je natuurlijk genieten van de ongerepte stukken natuur en prachtige dieren spotten zoals elanden, beren, wolven en lynxen die leven in Nationale Parken en natuurreservaten. Ook als je van wintersport houdt, is Zweden een ideale bestemming! 

Kies om te gaan studeren in Zweden en ontdek de gezellige Zweedse studentenstad aan het Vättermeer. Met een breed scala aan studierichtingen, vind jij altijd een opleiding die bij jou past. Als jij gaat studeren aan de Jönköping University, wordt zelfs jouw huisvesting geregeld! En op kamer gaan in Zweden is natuurlijk hartstikke leuk. In Zweden liggen de steden verder uit elkaar dan in Nederland, dit zorgt ervoor dat bijna iedere student op kamer gaat. Hierdoor zijn de accommodaties uitstekend ingericht en is het natuurlijk erg gezellig met zoveel leeftijdsgenoten.

Waarom studeren in Zweden?

Het is een groot voordeel dat je in Zweden geen collegegeld hoeft te betalen en dat studeren, op het inschrijfgeld na, gratis is! Dit wordt namelijk betaald door de regering. Daarnaast is het fijn dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de huisvesting. Zweden biedt hoge onderwijsstandaarden waarbij er bovengemiddeld Engels wordt gesproken. Daarnaast kun je er zelfs voor kiezen om een Zweedse lessen te volgen, wanneer jij jezelf verstaanbaar kan maken in het Zweeds vergroot je je kansen op een (bij)baan(tje) in Zweden. Ideaal als je nooit meer weg wil, maar ook zeker niet verkeerd als je van plan bent om 4 jaar in Zweden te gaan wonen!

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Highlights Zweden

Studeren in Scandinavië

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Internationaal netwerk opbouwen
 • Collegegeld betaald door regering
 • Goede beheersing Engelse taal
 • Huisvesting wordt geregeld
 • Wonen in een studentenstad
 • Prachtige natuuromgevingen

Bekijk alle locaties voor een studie in Zweden

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat