Welke studieniveaus zijn er in het buitenland?

Ben je van plan om te gaan studeren in het buitenland maar wil je meer weten over de studierichtingen? Dat kan! Er is een breed scala aan studieniveaus, -richtingen en -opleidingen in het buitenland waardoor jij altijd een opleiding kunt vinden op jouw gewenste niveau.

Als je net klaar bent met je VMBO in Nederland of BSO in België, kan je ervoor kiezen om een MBO-beroepsopleiding in het buitenland te doen. Ben je net klaar met je middelbare school en vind je het hoger onderwijs nog nét een te grote stap? Kies dan voor een Foundation Year, dit is een schakeljaar vanaf 6 maanden tot 1 jaar waarna je gelijk kan doorstromen op een universiteit! Ben jij toe aan een grotere uitdaging en wil je misschien zelfs 3 of 4 jaar doorbrengen in het buitenland? Dat kan met een Bachelor opleiding. Hierbij is een groot pluspunt dat vele bachelors in het buitenland 3 jaar duren in plaats van 4 jaar in Nederland. Als je al bezig bent met je bachelor in Nederland, krijg je de kans voor een specialisatie in de vorm van een Semester of Minor, ook hiervoor zijn vele buitenland opties. Wanneer jouw bachelor is afgerond kan je kiezen voor een Master Business Administration (MBA) waarbij je praktijkgericht leert voor een internationaal bedrijfsleven. Tot slot kan je ervoor kiezen om een Master in het buitenland te volgen. Een groot voordeel hiervan is dat je in het buitenland vaak géén pre-master hoeft te volgen en er verkorte mastertrajecten mogelijk zijn.

Waarom studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland brengt vele voordelen met zich mee. Het is een unieke ervaring waarbij je je ook op persoonlijk vlak zult ontwikkelen. Je niveau Engels met stappen vooruit gaan en je CV krijgt een boost! Met een studie in het buitenland bouw je een internationaal netwerk op, waar je heel je leven profijt van zult hebben. In het buitenland zijn er wellicht specifiekere opleidingen binnen jouw interesses en ook mogelijkheden tot diverse verkorte opleidingstrajecten. Om financiële redenen kan het ook voordelig zijn om in het buitenland te gaan studeren, dit hangt wel af van verschillende factoren waaronder in welk land je wilt gaan studeren. Het buitenland biedt goede kwalitatieve studeeropties waarbij jij de keuze hebt om te studeren over de hele wereld. Wij helpen jou graag met het regelen van jouw complete buitenlandervaring!

Studieniveaus in het buitenland

 • MBO-beroepsopleiding
 • Foundation Year
 • Bachelor
 • Semester & Minor
 • MBA
 • Master
 • Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

  Hoe begeleiden wij jou?

  • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
  • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
  • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
  • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
  • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

  Laat je door ons inspireren en informeren!
  Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

  Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

  De studieniveau

  Meer dan 25 jaar ervaring

  53 kantoren in 14 landen

  Wereldwijd netwerk

  Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

  Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

  Persoonlijke (studie)begeleiding op maat