Examencursussen: vergroot je kans op slagen!

Met een wereldwijd erkend certificaat op zak, gaan de deuren van bedrijven en universiteiten voor je open! Geef je cv een boost en vergroot je kans op een toelating op een universiteit of baan door het volgen van een examencursus. Steeds vaker vragen opleidingen en bedrijven naar een certificaat, waaruit blijkt dat je taalniveau toereikend is. Er zijn voor elke taal wel officiële examens te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Cambridge Engels, DELE voor Spaans en DELF voor Frans.

Tijdens een examencursus word je persoonlijk begeleid om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het internationale taalexamen. Het behalen van een taalexamen vergt veel studie uren. Wanneer je examen met succes behaald, heb je een bepaald niveau in die taal bereikt. Als je perfect Engels spreekt dan heb je bij veel bedrijven een streepje voor.

Information Planet heeft een heleboel opties voor je op een rijtje gezet, maar aarzel niet om contact met onze studie- en reisadviseurs op te nemen om je opties met ons te bespreken.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom een examencursus?

 • Goede voorbereiding op een taalexamen
 • Staat goed op je CV
 • Officiële erkenning van jouw taalniveau met een diploma of certificaat
 • Vergoot jouw kansen op een baan of toelating bij een universiteit
 • Ontwikkel jezelf; je komt zelfstandiger en met een bredere kijk op de wereld terug
 • Waardevolle ervaring

Laat je door ons inspireren!
Een taalreis maken naar het buitenland is voor velen het avontuur van hun leven! Je leert een nieuwe taal spreken, ontdekt een nieuwe cultuur, maakt vrienden voor het leven en neemt een bak aan (levens)ervaring mee terug naar huis. Taalreizen zijn super flexibel. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je wil starten, hoelang je een cursus wil volgen, welke cursus je voorkeur heeft en in welk accommodatie type je wil verblijven. De keuze is daardoor enorm, en kan soms wat overweldigend zijn. Maar geen zorgen! Wij helpen je heel graag met de perfecte taalcursus voor jou!

Plan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze taalreis specialisten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen. Na afloop van het gesprek ontvang je meer informatie en een offerte op maat. Zo kun je alles thuis op je gemak nog eens doorlezen. Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Geen probleem! We werken op maat, dus passen graag alles aan naar jouw wensen. Ben je helemaal enthousiast en klaar om te beginnen? Dan zetten we jouw aanmelding bij de taalschool graag in gang.

Jouw buitenlandse avontuur

Waarom een taalcursus?

Je kunt een examencursus overwegen als je een bepaald niveau Engels of Spaans nodig hebt om te worden toegelaten tot een opleiding of baan. Ook wanneer je voor je werk een taal beter wilt spreken is een taalcursus een verstandige keuze. Tijdens een cursus voor Professionals leer je de taal te gebruiken in jouw werkveld. Wil je in het buitenland gaan wonen of werken? Geef je taalvaardigheden dan ook een boost, zodat jij de voertaal meteen vloeiend spreekt!

Snel resultaat

Veel studenten kiezen ervoor om een taalcursus te doen in het buitenland. Het levert vaak snel resultaat op en je zet hiermee je eerste stap naar zelfstandigheid. Maak vrienden van over de hele wereld en vergroot je netwerk. Of je nu Spaans gaat leren in Barcelona of een cursus Business English volgt in Dublin. Een taalcursus is sowieso een unieke ervaring! Na een periode in het buitenland zul je zien dat je zelfvertrouwen is toegenomen. Je neemt iets heel waardevols mee terug naar huis: een nieuwe taal! Dat staat ook nog eens goed op je cv en vergroot je kans op een internationale carrière.

Cambridge Engels

Met een Cambridge English certificaat op zak gaat de wereld voor je open. De Engelse taal is een wereldtaal. Steeds vaker stellen universiteiten en bedrijven eisen aan de kwaliteit van het Engels dat je moet kunnen spreken. Als je perfect Engels spreekt, heb jij bij veel bedrijven een streepje voor. Het Engelse taalexamen is ontwikkeld door de University of Cambridge en wordt wereldwijd erkend. Het certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Ontdek hoe jij het best het Cambridge English examen aan kunt pakken door een examencursus met Information Planet. Oefen je Engels tijdens de taallessen en vergroot je kans op slagen. Je kunt de examencursus op veel verschillende bestemmingen volgen. Populaire bestemmingen zijn Engeland, Australië en Malta. Vaak duren deze examencursussen tussen de 6 tot 12 weken en beginnen deze op vaste datums. Voorafgaand testen we jouw Engelse taalvaardigheid en aan de hand daarvan bepalen we voor welk niveau jij kunt gaan.

Het Cambridge English examen bestaat uit vijf onderdelen en wordt afgenomen op vijf verschillende niveaus. Je krijgt pas een certificaat als je in één van de drie hoogste niveaus slaagt: First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) en Certificate of Proficiency in English (CPE). Meer weten over de verschillende niveaus en de examenonderdelen? Bekijk onze pagina over Cambridge English.

IELTS

IELTS staat voor International English Language Testing System, gericht op het Brits Engels. De taaltest geeft aan wat jouw huidige Engelse taalniveau is. Je hoeft niet voor een bepaald niveau te gaan, net zoals bij het Cambridge English. De testen worden vaak afgenomen wanneer je in het buitenland wilt studeren of werken. Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna zul je de test opnieuw moeten doen. Op je certificaat ontvang je een score op een schaal van 1 tot 9. Deze schaal wordt The IELTS 9-band Scale genoemd. Bij een score van 1 heb je nauwelijks tot geen kennis van de Engelse taal. Bij score 9 wordt je gezien als een deskundige gebruik van de taal.

TOEFL

TOEFL staat voor Test of English as a Foreign Language, gericht op het Amerikaans Engels. De taaltest geeft net als IELTS aan wat jouw huidige Engelse taalniveau is. Je hoeft niet voor een bepaald niveau te gaan, net zoals bij het Cambridge English. Het certificaat is tevens twee jaar geldig. Daarna zul je de test opnieuw moeten doen.

Voor elk examenonderdeel kun je 30 punten behalen. De maximale eindscore is 120 punten. Welk aantal punten als voldoende wordt beoordeeld, hangt af van de instantie waarvoor je het certificaat nodig hebt.

 

DELE

DELE staat voor Diplomas de Español como Lengua Extranjera en is het enige officieel erkende diploma in de Spaanse taal. In het bezit van deze diploma kun je terecht bij Spaanse onderwijsinstellingen en bedrijven.

Niveaus

De niveaus waarop het examen wordt afgenomen variëren van A1 tot C2.

 • A1: Je kunt alledaagse gesprekken redelijk volgen en je snapt de basis van de Spaanse taal.
 • A2: Je kunt alledaagse gesprekken volgen en je snapt bekende uitdrukkingen.
 • B1: Je begrijpt de meeste teksten en kunt zelf ook basisteksten schrijven. Je spreekt Spaans op een goed niveau. Dit niveau is vaak een vereiste als je wilt gaan studeren aan een Spaanse universiteit.
 • B2: Je begrijpt complexe teksten en kunt zelf ook redelijk moeilijke teksten schrijven. Je communiceert goed met een native speaker.
 • C1: Je kunt flexibel en effectief communiceren in het Spaans voor zowel sociale, academische als profesionnele doeleinden. Je hebt geen moeite met het begrijpen en schrijven van moeilijke teksten.
 • C2: Je kunt elke Spaanstalige situatie zonder moeite aan en ziet geen moeilijkheden in het gebruiken van ingwikkelde Spaanse grammatica in zowel het spreken als schrijven.

ESTDAF / GOETHE

Heb je een erkend certificaat nodig voor de Duitse taal? Dan kun je het officiële examen TestDaf (Test Deutsch als Fremdsprache) of Goethe overwegen. In het bezit van één van deze certificaten kun je terecht bij Duitse onderwijsinstellingen en bedrijven. Beide certificaten zijn onbeperkt geldig.

Niveaus

De scores die je behaald bij de examens worden bij beide toetsen verschillend geïnterpreteerd.  Voorafgaand aan een taalcursus wordt je niveau bepaald aan de hand van de zestaalniveaus volgens het ERK, dus A1 tot en met C2. Het Goethe examen kun je doen op de volgende niveaus: B2, C1 of C2.

De score van elk onderdeel van het TestDaf examen wordt ingedeeld in één van de drie TestDaf niveaus: TDN 3, TDN 4 of TDN5. Deze niveaus zijn te vergelijken met de drie hoogste Cambrigde niveaus, maar dan voor de Duitse taal. TDN4 is vaak een vereiste als je wilt gaan studeren aan een Duitse universiteit. TND5 is het hoogste niveau en houdt in dat je bijna net zo goed Duits spreeks als een native speaker.

DELF / DALF

DELF staat voor Diplôme d’Etudes en Langue Française en DALF voor Diplôme Approfondi de Langue Française. Wanneer je in Frankrijk wilt gaan studeren of werken heb je vaak een officieel erkend certificaat nodig.

Niveaus

Het DELF examen zorgt ervoor dat jij gekwalificeerd bent in A1, A2, B1 of B2 niveau volgens het ERK. Als je C1 of C2 niveau wilt halen doe je een DALF examen en ben je gevorderd. Om te slagen geldt bij beide examens de voorwaarde dat je totaalscore 50 punten of hoger is. Daarnaast dien je per onderdeel minstens 5 punten te hebben gescoord.

CILS / CELI 

CILS staat voor Certificazione di Italiano come Lingua Straniera en CELI voor Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana.Het zijn beide Italiaanse taalexamens waarmee je jouw Italiaans taalniveau kunt vaststellen. Handig als je in Italië wilt gaan werken of studeren. De examens zijn door verschillende universiteiten opgesteld. Beide examens zijn geaccrediteerd door het Italiaase Ministerie van Buitenlandse zaken.

Niveaus

Hoewel de taalniveaus van beide examens onderverdeeld kunnen worden in de zes niveaus van het ERK (A1 t/m C2), worden er vaak andere benamingen gebruikt.

Bij het CILS examen wordt gewerkt met de volgende taalniveaus:

 • CILS Uno (B1): Je kent de basis van de Italiaanse taal en je kunt je gemakkelijk redden in dagelijkse situaties.
 • CILS Due (B2): Je kunt je redden in dagelijkse situaties en je redelijk verstaanbaar maken in (in)formele gesprekken. Met dit taalniveau wordt je toegelaten aan een Italiaanse hogeschool.
 • CILS Tre (C1): Je spreekt zelfverzekerd Italiaans en je weet je staande te houden in moeilijke conversaties.
 • CILS Quattro (C2): Dit is het hoogste niveau en je spreekt bijna net zo goed Italiaans als een native speaker.

Het CELI examen werkt met andere benamingen, namelijk:

 • CELI 1 (A2): Je hebt beperkte kennis van Italiaanse grammatica, maar kunt korte gesprekken voeren in standaard situaties.
 • CELI 2 (B1): Je kent de basis van de Italiaanse taal en je kunt je redden in dagelijkse situaties.
 • CELI 3 (B2): Je kunt je redden in dagelijkse situaties en je redelijk verstaanbaar maken in (in)formele gesprekken.
 • CELI 4 (C1): Je spreekt zelfverzekerd Italiaans en je weet je staande te houden in moeilijke conversaties.
 • CELI 5 (C2): Je kunt alle situaties aan en de Italiaanse taal is vrijwel je moedertaal.

De bestemmingen voor een examencursus

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat