Semester in Murcia

"Het is zo bijzonder en intensief wat je hier samen meemaakt. Je bent totaal op jezelf aangewezen en je ontwikkelt jezelf dan ook in een razend tempo!"

Mijn huidige opleiding is internationaal georiënteerd en een positieve draai aan de opleiding zou een semester in het buitenland zijn. Echt heel tof, maar daar komt veel bij kijken! Zelf wist ik dat ik graag naar Spanje zou willen, omdat Spaans ook onderdeel is van mijn vakken. Hoe ik dit verder aan moest pakken? Geen idee! Toen kwam ik bij Information Planet terecht, hier heb ik een afspraak gemaakt en had er gelijk een goed gevoel over. We hebben besproken wat ik graag zou willen, wat de verplichtingen vanuit mijn opleiding zijn en wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Na toch wel een flinke speurtocht zijn we eruit gekomen en heb ik de knoop doorgehakt: Universidad Católica San Antonio de Murcia. Samen met Information Planet heb ik alles voorbereid, de colleges, de taalcursus en mijn verblijf. Nu is het wachten tot ik eindelijk kan gaan.

Na een aantal maanden, die voor zijn gevlogen, sta ik thuis op mijn afscheidsfeestje toch wel een beetje met mijn mond vol tanden. Al deze lieve mensen ga ik het komende half jaar niet meer zien, dat komt dan toch wel hard aan. De volgende dag op het vliegveld was het dan ook wel een afscheid met een traan. Terwijl ik op mijn vliegtuig zat te wachten heb ik me wel tien keer bedacht waarom ik dit ook alweer wilde doen en of ik nog terug kan. Uiteindelijk mezelf bij elkaar geraapt, in het vliegtuig gestapt en de knop omgezet.

Aangekomen in Murcia was het even schakelen, maar het zonnetje scheen lekker dus dat was al heel fijn. Ik werd goed opgevangen en ben gelijk door gegaan naar mijn kamertje daar. Ik sliep in een studentenverblijf met Spaanse en andere internationale studenten, dit was echt heel tof. Op deze manier leerde ik veel, snel en goed Spaans te spreken. Maar ik leerde ook omgaan met andere culturen en de daarbij komende verschillen. Het is echt heel leuk om dit te ervaren, maar soms is het ook lastig en merk je dat je dingen anders bedoeld en beleeft dan dat het overkomt op andere personen. Hiermee om leren gaan was echt goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

De universiteit op zichzelf was echt super mooi! De collegezalen en eigenlijk alle faciliteiten op de universiteit waren top! Ik ging vier dagen per week naar school en de klassen waarin ik zat waren gemengd, dus met Spaanse en internationale studenten. Hierdoor waren de culturele verschillen tijdens de colleges ook goed zichtbaar, je ziet het bijvoorbeeld terug in het verschil hoe studenten met docenten omgaan. De universiteit paste perfect bij mij, omdat het niet alleen theorie is. Er zijn veel contacten met bedrijven en je krijgt ook de kans om jezelf in de praktijk in te zetten. Hierdoor zit je niet telkens in de boeken.

Naast het naar school gaan en het super leuk te hebben in Murcia, heb ik ook met mijn huisgenootjes, en ondertussen ook vrienden, hele leuke uitstapjes binnen Spanje gemaakt. Ik heb veel steden bezocht, weekendjes weg geweest en ben zelfs bij een aantal Spaanse studenten thuis geweest. Die zijn dan voor hun studie in Murcia gaan wonen, maar komen uit verschillende plaatsen in Spanje. Met deze mensen heb ik echt vriendschappen voor het leven gemaakt! Het is zo bijzonder en intensief wat je hier samen meemaakt. Je bent totaal op jezelf aangewezen en je ontwikkelt jezelf dan ook in een razend tempo.

Voor ik het wist zat mijn semester in Murcia erop. Ik was echt verbaasd en eigenlijk net zo verdrietig als ik toen ik hier naar toe ging. Want ik stond weer op mijn eigen afscheidsfeestje, maar dan nu in een ander land met nieuwe vrienden. Nu moest ik deze lieve mensen achterlaten, die ik een korte periode onwijs goed heb leren kennen en die ik ook zeker nog vaker ga zien!

Heeft het verhaal van Veerle je geïnspireerd en wil je meer weten over een semester in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat