Spaans leren in het mooie Valencia

"Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, leert op jezelf te zijn en niet te vergeten, de taal. Spaans is een mooie taal en elke keer als ik weer terug kom, vind ik het geweldig om het weer te spreken!"

Voor school ging ik 6 maanden stage lopen in Valencia. Hier wilde ik natuurlijk wel een beetje op voorbereid zijn, daarom regelde ik met Information Planet een Spaanse taalcursus in Valencia. Dit omdat ik tijdens mijn stage heel graag wilde kunnen communiceren met Spanjaarden en mijn collega's.

Toen ik voor het eerst in Valencia aankwam, was het gelijk zonnig, het voelde echt aan als vakantie. Meteen bij aankomst heb ik de sleutel opgehaald voor mijn kamer daar, ik deelde de residentie met drie andere meiden en had mijn eigen kamer daar. Op maandag begon mijn eerste les, de school was erg mooi en er liepen heel veel studenten rond met allemaal verschillende nationaliteiten. Dit zorgde al voor een geruststelling, ik was niet de enige die niemand kende en de taal (nog) niet sprak. Ook kom je hierdoor sneller in contact met elkaar, omdat iedereen nieuw is en het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen in een vreemd land.

Wat ook heel leuk was, is dat er heel veel verschillende activiteiten werden georganiseerd. Zo kon je leren hoe het typische Valenciaanse gerecht 'paella' werd bereid op het dakterras, een stadstour, boottochtjes en nog veel meer! Deze activiteiten kan je met je net opgedane vrienden doen, terwijl je het land en de cultuur leert kennen. Ook ging ik lekker na de ochtendlessen de stad in, naar het strand en niet te vergeten: het uitgaansleven. Dit is ook geweldig in Valencia. Door al deze activiteiten voel je je een echte inwoner!

Door deze ervaring in het buitenland ben ik echt gegroeid als persoon! Ik leerde dat je altijd een manier vindt om te praten, ook al is je woordenschat niet super. Zo lang je je best doet en mensen zien dat, kom je er wel. Natuurlijk voel je wel hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter het gaat. Het is misschien eng op het begin, maar het is het allemaal waard. Ik denk nog steeds terug aan de avonden die ik doorbracht op het strand samen met mijn vrienden inclusief gitaar, picnic en een toffe zonsondergang om naar te kijken.

Mijn ervaring van de taalreis was geweldig, ik wilde altijd al een keertje in het buitenland wonen en het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, leert op jezelf te zijn en niet te vergeten, de taal. Spaans is een mooie taal en elke keer als ik weer terug kom, vind ik het geweldig om het weer te spreken.

Heeft het verhaal van Britt je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat