Taalcursus Spaans in het zonnige Valencia

"Het was een ervaring die me altijd bij zal blijven, net als de vriendschappen en de taal!"

Tijdens mijn opleiding in Nederland heb ik Spaans gestudeerd, maar zoals wel vaker gebruik je het dan alleen op school en niet in de 'echte wereld'. Dit was voor mij dan ook de reden om een taalcursus in Valencia te gaan doen. Na een beetje rond zoeken ben ik bij Information Planet terecht gekomen, na wat rond te kijken op hun website had ik besloten om een afspraak te maken. Dit was echt heel fijn! Tijdens mijn afspraak hebben we besproken wat ik graag wilde leren, hoelang ik het zou willen en waar dat dan allemaal zou kunnen. Een ding dat ik graag zou willen was dat het er ook mooi weer was! Ja, je wilt toch iets als je er dan toch bent en een beetje vrije tijd hebt. Uiteindelijk heb ik voor Hispania Valencia gekozen!

Voor ik het doorhad was het zover en stond ik met mijn koffertje op het vliegveld, acht weken naar Valencia is niet niks natuurlijk. Toen ik afscheid van mijn ouders en vrienden had genomen moest ik toch wel even slikken hoor. Voor het eerst zo lang van huis, tijdens de vlucht kreeg ik dan ook een beetje een twijfelachtig gevoel. Gelukkig was dat meteen weg toen ik geland was, ik stapte dan ook gelijk het heerlijke Spaanse weer in! Alles was echt top geregeld, ik werd van het vliegtuig opgehaald en naar mijn gastgezin gebracht, echt hele lieve mensen! Zij hebben me rondgeleid door de stad, super goed en leuk opgevangen en geholpen met het regelen van de laatste dingetjes voor ik met mijn cursus kon beginnen. Gelukkig had ik nog een weekendje vrij en kon ik op mijn gemak alles regelen en ontdekken.

Na het weekend begon dan mijn eerste dag op de taalschool. Het was best spannend omdat je niemand kent, maar als je erover nadenkt zit iedereen in hetzelfde schuitje! Met deze gedachte heb ik dan ook een ontzettend leuke tijd gehad daar, ik heb onwijs veel vrienden uit verschillende landen gemaakt en heb daardoor veel meer geleerd dan alleen een taal. Ik heb zoveel opgestoken van de verschillende culturen en het omgaan met deze mensen. Waardoor het naar school gaan zelfs leuk werd en mijn Spaans echt met sprongen vooruit is gegaan! Het was een ervaring die me altijd bij zal blijven, net als de vriendschappen en de taal!

Heeft het verhaal van Carlijn je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat