Koreaans leren in het geweldige Seoul

 

"Ik zou het iedereen aanraden om een taalreis te doen, het is zo'n fantastische ervaring!"

Eind Oktober ben ik voor 4 weken naar Zuid-Korea vertrokken, hier ging ik een taalcursus Koreaans doen. In de eerste week ben ik met mijn moeder Seoul gaan ontdekken en we hebben gelijk het openbaar vervoer getest. Nadat we genoeg tempels en winkels hadden gezien ben ik naar mijn gastgezin gegaan. In dit gastgezin werden meerdere gastkinderen ondergebracht. Ik had het eerlijk gezegd niet beter kunnen treffen! Wonder boven wonder kwam ik ook nog eens bij een meisje in huis die op 5 minuten fietsen van mij woont in Nederland. Wat is de wereld klein hé?

De eerste schooldag werd ik naar school gebracht maar het metrosysteem is super duidelijk, dus dat heb je zo onder de knie. Eenmaal op school aangekomen heb ik een test gemaakt en naar aanleiding van het resultaat werd je in een klas geplaatst. Voor mij was dit op Foundation Level, het laagste niveau, en kreeg ik de basis van de Koreaanse taal geleerd. Twee weken daarna zat ik in de beginners klas. Ik vond het erg fijn dat de docenten zo min mogelijk Engels praatten tijdens de lessen, hierdoor kreeg ik de taal sneller onder de knie. Het leertempo ligt vrij hoog maar het is super goed te volgen. Je leert onwijs veel in korte tijd, in drie weken spreek je natuurlijk geen vloeiend Koreaans. Maar gelukkig is de basis er! De twee docenten die ik had de afgelopen 3 weken waren echt fantastisch! Ze waren super aardig en konden alles heel goed uitleggen. Als je ergens mee zat kon je ook altijd bij ze terecht. Naast de docenten was mijn klas ook super leuk en heb ik zeker vrienden voor het leven gemaakt!

Ik zou het iedereen aanraden om een taalreis te doen, het is zo'n fantastische ervaring! Er wordt mij vaak gevraagd wat ik hier nou mee kan of hoe ik dit kan gebruiken in de toekomst. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik hier iets mee ga doen. Maar ik wilde deze reis gewoon onwijs graag maken en dit heb ik uiteindelijk gewoon gedaan. Het is een geweldige ervaring waar ik zeker geen spijt van heb gehad! Ook vond ik de begeleiding van Information Planet heel fijn! Maak bespreekbaar welke ideeën je hebt en kijk je taalreis werkelijkheid kan worden, net als bij mij.

Heeft het verhaal van Imme je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Imme een taalcursus in Zuid-Korea doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat