Duits leren in historisch München

 

"München.. ik kan er niet over uitgepraat raken, een stad naar mijn hart!"

Wat een fantastische stad, het is chique, modern, heeft prachtige architectuur en is ontzettend veilig en alles is er goed georganiseerd. Ik ben zo blij dat deze stad deel uitgemaakt heeft van mijn leven! Een taalcursus in München zou ik dan ook iedereen aanraden! En ik weet zeker dat ik IEDER jaar zal terugkomen naar deze toffe stad! München is niet voor niets de stad van de "Gemütlichkeit", want dat het gezellig is, is zelfs een understatement. De stad heeft de meest hippe restaurants, heeft een gevarieerd uitgaansleven, wemelt van de studenten en bovendien zijn de brouwhuizen een must-see. In de zomer kun je surfen in de Englischer Garten, een park groter dan Central Park New York.

Als een echte Duitser kun je aansluiten aan een houten tafel in een biergarten en genieten van een biertje (zeg maar gerust bier, want een liter is niet meer dan normaal hier) en een pretzel. Ik mis oprecht echt deze gezelligheid in Nederland, want dit is een sfeer die we hier niet kennen! Omschrijven is lastig, je moet het gewoon een keer meemaken.  Ik vind persoonlijk echt dat München een ondergewaardeerde stad is wereldwijd, want veel mensen hebben er überhaupt geen beeld bij. Aan de ene kant is dit juist wel leuk, want dit maakt München niet zo toeristisch. Behalve met het Oktoberfest, wat overigens écht een aanrader is!

Duits is al vanaf dat ik naar de middelbare school ging een taal geweest waar ik een zwak voor heb gehad. Juist omdat niet veel mensen fan zijn van de taal of er iets besluiten mee te doen, vond ik juist leuk om één van de mensen te zijn die dat wèl ging doen. Vaak roepen mensen dat ze wel een goed woordje Duits kunnen spreken, maar als je deze mensen daadwerkelijk tegenover een echte Duitser zou zetten, dan valt dit in de praktijk vaak tegen. Dit is zonde, want Duits wordt alsmaar belangrijker als bedrijfstaal. Ik had al van tevoren gelezen dat er alleen Duits werd gesproken tijdens de les. Ik vond dit in eerste instantie heel spannend, aangezien ik al 5 jaar weinig tot geen Duits gesproken had. Hoe moet ik dan iets uitleggen, als ik ergens het juiste woord niet meer voor weet? Ook de naamvallen wist ik niet meer. Ik werd op mijn eerste dag super fijn ontvangen en merkte dat de docent erin getraind was om mij te ondersteunen en ze had aan een half woord al genoeg. Dit zorgde ervoor dat ik alsmaar meer durfde te zeggen ongeacht of ik nog fouten maakte.

Het fijne aan de lessen bij een taalcursus is dat er niet zoals bij de middelbare school rijtjes moeten worden gestampt met naamvallen. Ik was bang dat we hier continu mee bezig zouden zijn, maar een taalcursus Duits is juist ideaal omdat je leert door te spreken. Durf fouten te maken en wees niet bang. De docent geeft altijd aan als de naamval die je gebruikt verkeerd is maar door het gewoonweg te oefenen ontwikkel je er automatisch een gevoel voor. Ik merkte dat ik met de week steeds vaker op gevoel foutloze zinnen kon maken en ben binnen 4 maanden in niveau C1 beland. Hoe spannend de eerste dag was, met zoveel zelfvertrouwen durfde ik in het Duits te discussiëren over moeilijke onderwerpen als klimaatverandering na twee maanden. De lessen zijn gevarieerd, wat ervoor zorgt dat er een leuke mix is en zo krijgen alle vaardigheden de aandacht. Zo deden we de ene dag een interactief spel met de klas, waren we de andere dag veel bezig met woordenschat en uitdrukkingen en zo keken we een Duitse film zonder ondertiteling op weer een andere dag.

Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb nog dagelijks profijt van mijn Duits tijdens mijn werk. Daarnaast merk ik dat Duits sprekende mensen het onwijs op prijs stellen als je Duits durft en kan terugpraten. Ik beveel een Duitse taalcursus ab-so-luut aan, want wat was het leuk!

Heeft het verhaal van Laura je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Laura een taalcursus in Duitsland doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat