De Franse taal leren in het fantastische Montpellier

 

"Ik heb een geweldige tijd gehad en zou het ook iedereen aanraden, ga uit je comfort zone en ontdek de wereld!"

Ik heb in totaal drie maanden in Frankrijk gezeten om een taalcursus Frans in Montpellier te volgen. Hiervan verbleef ik één maand in een gastgezin verbleef en twee maanden in een residentie. Ik was vooraf een beetje sceptisch over het idee van een gastgezin. Daarom ‘durfde’ ik dat ook maar een maandje. Achteraf heb ik spijt gehad van deze beslissing want mijn gastgezin was echt fantastisch en ik stond met pijn in mijn hart mijn koffers in te pakken om naar de residentie te gaan. Gelukkig mocht ik de maanden daarna nog regelmatig bij ze over de vloer komen om gezellig met z’n allen te eten. Daarnaast was de residentie vele malen beter dan ik van tevoren had verwacht. Ik had het echt getroffen, met een zwembad en een grote tuin. Alleen was het wel even wennen aan het hele ik-doe-het-zelfbestaan.

Wat mij opviel was dat alle mensen op de taalschool bepaalde eigenschappen met elkaar gemeen hadden. Zo was over het algemeen iedereen open, sociaal, leergierig en ook wel een beetje avontuurlijk. Het was heerlijk om eindelijk eens in een klas te zitten met mensen die er vrijwillig zitten, om ook daadwerkelijk iets te leren en niet alleen om te voldoen aan de leerplicht.

Ik ben inmiddels zo’n drie maanden terug uit Frankrijk. Ik was aanvankelijk bang dat ik het merendeel van wat ik daar geleerd had in een mum van tijd weer zou vergeten, maar dat is zeker niet waar! Natuurlijk moet je het bijhouden maar ik merk dat ik met slechts een paar minuten per dag (bijvoorbeeld met behulp van Duolingo) mijn kennis paraat houd en ook steeds weer nieuwe dingen leer. Toevallig zag mijn vriend vanmiddag iets in het Frans op Instagram voorbij komen en hij vroeg aan mij om het te vertalen. Dit kostte mijn geen enkele moeite! Ik ben alleen niet zo snel tevreden, ik wil niet een redelijk Frans kunnen spreken maar écht goed Frans. En dat is natuurlijk weer een mooi excuus om later dit jaar nog even terug te gaan naar Montpellier, want ik mis het wel hoor. Ik heb een geweldige tijd gehad en zou het ook iedereen aanraden, ga uit je comfort zone en ontdek de wereld!

Heeft het verhaal van Laura je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Laura een taalcursus in Frankrijk doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat