Engels leren in historisch Cambridge

 

"De periode in Engeland was de mooiste tijd van mijn leven! Ik heb zoveel fantastische mensen mogen ontmoeten die voor altijd mijn vrienden zullen blijven."

Op dit moment ben ik bezig met mijn bachelor in Den Haag en studeer ik de opleiding commerciële economie. Doordat ik na de taalcursus mijn Erasmus wilde gaan volgen in Denemarken, leek het mij een goed idee om mijn Engels nog een beetje bij te spijkeren. Via een vriend die een taalcursus had gevolgd in Cambridge kwam ik terecht bij de organisatie Information Planet. Na enkele vragen via de chat had ik een afspraak gemaakt om de verschillende mogelijke taalreizen te bespreken. Tijdens de bespreking zijn wij tot de conclusie gekomen dat een taalcursus in Cambridge het best bij mij zou passen.

In Cambridge ben ik voor 4 weken verbleven in het studentenhuis "Cherry Hinton". Ik had er expres voor gekozen om in een studentenhuis te verblijven, omdat je dan snel in contact komt met medestudenten die je kunnen helpen. Daarnaast word je op deze manier ook gedwongen om Engels te spreken en zal je verbaasd zijn over hoe snel je Engels-niveau wordt verbeterd.

De taalschool is gevestigd in het centrum van Cambridge. Tijdens de eerste dag maak je een toelatingstest die bepaald op welk niveau je wordt ingedeeld. De klassen zijn relatief klein met 15 tot 20 studenten. Tijdens de lessen wordt de focus gelegd op groepsopdrachten om zo je Engelse vaardigheden te verbeteren. Elke 4 weken vindt er een toetsing plaats die laat zien of je vooruitgang hebt geboekt in je Engelse skills. Een sterk punt van de school was dat je sommige dagen lessen had in de ochtend en andere dagen in de middag. Hierdoor had je voldoende tijd om bij te komen van alle grandioze (pre-)parties, want gefeest werd er in grote mate! Elke maandag en donderdag werd er gedanst en gesjanst in de beste clubs: Lola Lo en Ballare in Cambridge. Zeker een keer de moeite waard als je van een feestje houdt! Naast het lesmateriaal en de feesten organiseerde de taalschool activiteiten zowel binnen als buiten Cambridge. Zo heb ik in Cambridge aan punting gedaan, maar ook het prachtige Kings College en St. Mary Church bezocht. Elk weekend vonden er wel stedentrips plaats. Ik heb bijvoorbeeld Londen en Oxford bezocht, maar heb ook twee Premier League wedstrijden bezocht van Arsenal en Aston Villa. Verder ook nog de beroemde Harry Potter studio bezocht van Warner Bros in London.

De periode in Engeland was de mooiste tijd van mijn leven! Ik heb zoveel fantastische mensen mogen ontmoeten die voor altijd mijn vrienden zullen blijven. Wekelijks spreek ik nog met veel studenten die ik daar heb leren kennen. Om onze mooie avonturen in Cambridge in stand te houden zijn we van plan om volgend jaar zomer een reünie te organiseren op een andere mooie plek. Ik het ook iedereen aanraden om een taalcursus te gaan doen. Het is een grote uitdaging, maar je ontvangt er zoveel mooie momenten voor terug!

Heeft het verhaal van Lex je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Lex een taalcursus in Engeland doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat