Engels leren in de multiculturele stad Sydney

"Ik raad iedereen aan om een buitenlandse ervaring te hebben, of dit nu voor een taalcursus of stage is. De verschillen in cultuur die je waarneemt zijn dingen die niemand je meer afneemt!"

Na mijn studie chemische technologie wilde ik graag iets extra's hebben voor ik zou gaan solliciteren. Ik dacht daarbij aan een taalcursus Engels in het buitenland omdat dit een goede aanvulling op mijn cv zou zijn. Door mijn lichtelijke beperking met praten (stotteren) komt het vaak voor dat het in een vreemde taal nét even iets moeilijker gaat dan in de Nederlandse taal. Deze beperking wilde ik graag wegwerken door mezelf in de situatie te werpen waarin ik Engels moest praten. Ik heb voor een Engelse taalcursus in Sydney, Australië gekozen. Dit omdat mijn zus al ervaring met deze stad had en zij hier erg enthousiast over was.

De taalcursus is zeer goed bevallen. Het was een erg gestructureerde opleiding waar ik veel van heb geleerd over de Engelse taal maar ook over verschillende culturen. Doordat de studenten van over de hele wereld komen, zaten we op een bepaald moment met 9 verschillende culturen in de klas. Dit was een hele leuke ervaring waar ik veel kennis door heb opgedaan. Naast de taalcursus organiseerde de school ook leuke activiteiten. Regelmatig heb ik een avondje in een bar wat gedronken, maar ik ben ook op een partyboot geweest die vanuit de haven vertrok. We hebben verschillende rondjes door de haven gemaakt, langs het Opera House en de Harbour Bridge. We hadden geluk dat er toevallig ook nog dolfijnen in de haven waren; dat was de eerste keer dat ik dolfijnen zag! Na de taalcursus ben ik zelf nog 6 weken op reis door Australië geweest en heb ik ontzettend veel gezien en te gekke dingen gedaan! Het mooiste was een 4-daagse trip naar Tasmanië. Dit heb ik samen met 7 Nederlandse huisgenoten gedaan. We werden echt omver geblazen door alle uitzichten die dit stuk (misschien wel) vergeten Australië te bieden heeft.

De taalcursus en huisvesting waren compleet naar verwachting. Ik raad iedereen aan om een buitenlandse ervaring te hebben, of dit nu voor een taalcursus of stage is. De verschillen in cultuur die je waarneemt zijn dingen die niemand je meer afneemt. Het hoeft niet per se duur te zijn, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik heb ervoor gekozen om alles te doen wat mij leuk leek en hier heb ik achteraf dan ook zeker geen spijt van gehad!

Heeft het verhaal van Stefan je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat