Studeer Bestuurskunde, Politicologie of International Relations

Verdiep je in de politiek en in internationale relaties. Een studie in bestuursmanagement en politiek brengt jou veel inzicht en kennis. Ook worden politieke opleidingen vaak gecombineerd met bijvoorbeeld filosofie en economie. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw bestuurskunde opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studiie

Bestuurskunde & Politieke studies

Er zijn veel verschillende combinaties die je zelf kunt maken op het gebied van bestuurskunde. Zo kun je Global Affairs & Politics als studie volgen, maar denk ook aan internationale betrekkingen combineren met (internationaal) recht of Politics. Ook kun je ervoor kiezen om een bestuurskunde studie te combineren met een management of bedrijfskundige opleiding of je vakkenpakket (bijvoorbeeld binnen je minor) hierop af te stemmen. Tijdens een opleiding in dit vakgebied ga je in op actuele vraagstukken, zodat jij een realistisch beeld van de samenleving krijgt en weet wat je later kan verwachten. Je wordt opgeleid tot bruggenbouwer die midden in de samenleving staat en richting geeft aan veranderingen op gebied van bijvoorbeeld onderwijs, veiligheid, milieu, werkgelegenheid of sport. Door de globalisering gaat nationaal bestuur steeds meer over naar internationaal bestuur. Des te belangrijker de studierichting internationale betrekkingen is. Leer de ins and outs van bestuursmanagement, geef adviezen en verplaats je in een leidinggevende rol. Politicologie is een belangrijk onderdeel van bestuurskunde. Bij politicologie vergroot je je kennis op het gebied van politiek gedrag, politieke structuren en politieke processen. Ontwikkelingen in de wereld op het terrein van bestuur, politiek en maatschappij zijn van invloed op het Nederlandse en Belgische samenleving. Door deze richting creëer je een internationaal netwerk. Ga zelf ook voorbij de landgrenzen en ontwikkel je kennis, jezelf en leg internationale contacten!

Arbeidsperspectief en beroepen

Door de globalisering wordt de wereld steeds kleiner. Werkgevers zijn op zoek naar mensen met kennis over internationale wetten en regelgeving. Door bestuurskunde en politicologie te studeren, ben je breed inzetbaar op nationaal en internationaal niveau. Je komt te werken bij de overheid in binnen- of buitenland, multinationals of internationale hulporganisaties.

Bestuurskunde

Studierichtingen

 • International Relations
 • Global Affairs & Politics
 • Governmental Management
 • Political Science
 • Politics

Arbeidsperspectief

Beroepen in Bestuur & Politiek

 • Adviseur Bestuur & Beleid
 • Organisatieadviseur
 • Raadsadviseur
 • Bestuurssecretaris
 • Strategisch Adviseur
 • Persvoorlichter of Woordvoerder
 • Politicoloog
 • Lobyist
 • Beleidsmedewerker of - onderzoeker

Bekijk alle locaties voor een studie Bestuurskunde of Politics

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat