Studeer Animal Science of Zoology

Ben jij een echte dierenliefhebber? Dierenwelzijn is overal ter wereld van groot belang. Volg je opleiding waar dieren en mensen intensief met elkaar samenwerken. Specialiseer je in bijvoorbeeld veeartsenij, dierengeneeskunde of zoölogie. Maak in het buitenland kennis met dieren die wij hier niet kennen en verplaats je naar hun leefomgeving. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Dierkunde

Een opleiding in de dierkunde wordt wereldwijd erkend. Je kunt dus met je diploma op zak overal ter wereld aan de slag. Bij dierkunde richt je je op de functie die dieren voor mensen hebben, voor bijvoorbeeld voedselproductie, gezelschap, natuurbeheer, recreatie of educatie. In verschillende thema's wordt het dier en zijn relatie tot de mens onderzocht, waarbij het dier zelf centraal kan staan. Tijdens zoölogie verdiep je je in de biologie van het dier. Je bestudeert dieren en doet onderzoek naar de oorsprong en ontwikkeling van diersoorten. Kijk naar gewoonten, gedragingen, leefgebieden, levenscycli en populaties van dieren. Je kan er ook voor kiezen om juist het hele dierhouderijsysteem eromheen te onderzoeken, met alle omgevings-, welzijns-, duurzaamheids- en beleidsfactoren die daarbij betrokken zijn. Als dierwetenschapper draag jij bij aan de gezondheid en het welzijn van dieren. Kies je voor de specialisatie veeartsenij, dan richt jij je vooral op landbouwhuisdieren en de veterinaire volksgezondheid. Wil jij zieke dieren genezen? Kies dan voor diergeneeskunde. Je leert hoe het dierlijk lichaam in elkaar steekt. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat jij gek bent op dieren! Ontwikkel jezelf tijdens de opleiding in de volgende vaardigheden: veterinair handelen, analyseren, communiceren, samenwerken, ondernemerschap en gezondheid en welzijn.

Arbeidsperspectief en beroepen

Als je bent afgestudeerd, kun je aan de slag in het bedrijfsleven, bij dierentuinen, dierenartspraktijken, natuurreservaten, de overheid of non-profit organisaties. Bij de overheid ontwikkel je bijvoorbeeld wetgeving op gebied van dierenwelzijn en milieubescherming. Tevens zijn er veel onderzoeksbanen bij universiteiten of onderzoeksinstellingen in het binnen- of buitenland. Zo werken veel onderzoekers in het buitenland in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Waar je exact terecht komt hangt af van je specialisatie.

Dierkunde

Studierichtingen

 • Veterinary
 • Zoology
 • Animal Science

Arbeidsperspectief

Beroepen in Dierkunde

 • Onderzoeker
 • Gedragsdeskundige
 • Dierenwetenschapper
 • Diervoederspecialist
 • Dierenarts
 • Dierenartsassistent
 • Beheerder natuurgebied
 • Zoöloog

Bekijk alle locaties voor een studie Dierkunde

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat