Studeer Mode, Styling, Cosmetics of Hairdressing

Laat je creativiteit de vrije loop en stop je passie voor mode in ontwerpen of stylen. Mode heeft dagelijks veel invloed op de kleding- en levensstijl van de mensen over de hele wereld. Jij kan hier het verschil in maken! Specialiseer jij je in mode, textiel of styling? Of word je blij van alles wat met visagie, huid- en haarverzorging te maken heeft? En wil jij hier later je beroep van maken? Jouw carrière start hier! Onder uiterlijke verzorging verstaan we schoonheid, cosmetica en kapper. Weet jij al in welke richting jij je gaat specialiseren? Leer de kneepjes van het vak en loop voor op de trends die komen vanuit het buitenland. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Fashion & Styling

Ben je een ambitieuze, creatieve fashionista en heb je oog voor detail? Dan kom jij er wel. Het is hard werken in een van de grootste industrieën ter wereld, maar zeker de moeite waard. Tegenwoordig wordt 90% van onze kleding in het buitenland ontworpen en gemaakt. Je ben ondernemend en beschikt over commercieel inzicht. Je kunt goed zelfstandig werken, maar in groepsverband is voor jou ook geen enkel probleem. Wil jij meewerken in de top en deel uitmaken van de grote, internationale merken die aan Luxury Branding doen? Zij staan voor exclusiviteit van hun merk en producten. Kwaliteit en het overbrengen van beleving staat centraal. Het buitenland biedt jou de mogelijkheid om masters in deze richting te volgen die in Nederland en België niet worden aangeboden. Je vergt kennis over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, het vormen van een collectie, ondernemen en inkopen & verkopen. Droom jij er van een eigen modecollectie te ontwerpen? Werk ze verder uit in mode illustraties en confectie klare werktekeningen. Die worden aangevuld met kleur- en stoffenkaarten. Bij textiel word jij een textiel expert. Je start breed en leert alle ins en outs van textiel. Richt jij je op styling? Dan leer je trends signaleren, analyseren en toepassen. Je wordt een ware trendwatcher en wanneer je doorhebt hoe de modewereld in elkaar steekt, ga jij je kennis en inzicht als stylist commercieel toepassen.

Beauty, Cosmetics & Hairdressing

Je bent geïnteresseerd in alle mogelijke manieren om mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien. Je bent sociaal en vindt het leuk om contacten te leggen en te onderhouden. In het buitenland is er een groot aanbod aan studies op het gebied van schoonheid, cosmetica en haarstyling. Daarnaast zijn deze van zeer goede kwaliteit. Door te studeren buiten de eigen landgrenzen vergroot je je inzetbaarheid en kun je gemakkelijk in landen terecht waar een grotere vraag is naar mensen binnen deze sector. Tijdens je opleiding verbeter je je communicatieve vaardigheden. Je krijgt de gebruikelijke schoonheidsbehandelingen, zoals manicures, pedicures, gezichtsbehandelingen en wenkbrauwverzorging onder de knie. Bij haarstyling leer jij de ingewikkeldste kapsels naar je hand zetten en weet jij welke kleuren en coupes het beste passen. Bij cosmetica weet jij welke behandeling het beste bij de huid van de klant past en op welke manier make-up het gezicht het mooiste laat uitkomen. Uiteindelijk geef jij advies over de laatste schoonheids-, cosmetica- of haarstylingtrends.

Arbeidsperspectief en beroepen

Betreed de modewereld! Afgestudeerden vinden vrij snel een baan. Je hebt kennis ontwikkeld op het gebied van textiel, productiemethoden, het samenstellen van een collectie, ondernemerschap en de in- en verkopen. Je mag mensen van advies voorzien of misschien ontwerp je zelf de mooiste kledingstukken. Waar je terecht komt, hangt af van de door jou gekozen specialisatie. Welke kant je ook op gaat, het gaat je in ieder geval veel waardering opleveren, omdat je mensen op en top laat stralen! Je stylt klanten als de beste en werkt samen met fotografen of modellenbureaus. Daarnaast geef jij product advies, met als doel zoveel mogelijk te verkopen. Jij luistert naar klanten en zult op het gebied van je specialisatie je deskundige advies laten horen.

Fashion & Beauty

Studierichtingen

 • Fashion Design
 • Beauty Therapy
 • Hair & Make-up

Arbeidsperspectief

Beroepen in Fashion

 • Modeontwerper
 • Editor
 • Moderedacteur
 • Model
 • Ondernemer eigen bedrijf
 • Footwear Designer
 • Ontwerper Mode Accessoires
 • Textiel Ontwerper
 • Retail Manager

Arbeidsperspectief

Beroepen in Beauty

 • Schoonheidsspecialiste
 • Visagist
 • Nagelstylist
 • Kapper
 • Haarstylist
 • Manicure of Pedicure
 • Allround Grimeur
 • Adviseur op het gebied van uiterlijke verzorging

Bekijk alle locaties voor een studie in Fashion, Styling & Beauty

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat