Studeer Geschiedenis, Archeologie of Sociale Studie

Wil jij graag archeologie of geschiedenis studeren in het buitenland? Je houdt van geschiedenis en bent nieuwsgierig naar de achterliggende verhalen van de oude vondsten. Of combineer Geschiedenis met een opleiding tot docent. Of wil jij liever een maatschappelijke studie volgen, zelf leraar of docent worden of kies je voor een sociale studie? Kijk welke richting binnen geschiedenis & maatschappij het beste bij jou past.

Opbouw van studie

Geschiedenis

In het buitenland vind je historische rijken die jou op het gebied van geschiedenis en archeologie alleen maar kunnen verrijken. Ontwikkel jezelf en ga op zoek naar eeuwenoude dinosaurusbotten, Griekse zuilen of prehistorisch aardwerk. Voor deze grote opgravingen moet je gewoon in het buitenland zijn. Ook in het werkveld krijgen archeologen vaak projecten toegewezen in het buitenland. Met een studie in de archeologie of geschiedenis maak je dus al een belangrijke stap richting een internationaal netwerk. Als student aan deze opleiding heb je zowel een wetenschappelijke als een praktische inslag. Je leert het heden kennen doordat jij weet wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Je leert op welke manier je informatie kritisch moet lezen, interpreteren en analyseren. Je kunt goed zelfstandig onderzoek doen en bevindingen presenteren. De wereld leer je kennen vanuit historisch perspectief zien, je ontwikkelt een ruimere en scherpere kijk.

Archeologie

Archeologie is een vakgebied dat volop in de belangstelling staat: kranten en televisie melden geregeld nieuwe ontdekkingen. Je bent nieuwsgierig naar het onbekende en geboeid door het verleden. Archeologen krijgen vaak de mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan doordat zij werken op projectbasis. Dus waarom niet nu al beginnen aan het opbouwen van een internationaal netwerk? Door archeologie of geschiedenis in het buitenland te studeren maak je kennis met anderen culturen. Je leert de vaardigheden die je nodig hebt voor het opgraven, onderzoeken en interpreteren van oude resten van culturen en samenlevingen uit het verleden.

Onderwijs & Sociale studies

Wereldwijd is er een tekort aan goede, gediplomeerde leraren. Wil je internationaal werken, dan is een opleiding in Education in het buitenland een must. Je leert zo andere onderwijssystemen kennen en krijgt (een gedeelte) les in het Engels. Ook als je in eigen land wilt gaan werken als leidster, leraar of docent is een educatie opleiding in het buitenland een goede keuze. Je ontwikkelt jezelf razendsnel en komt met een bredere blik terug. In het buitenland maak je kennis met andere onderwijsinstellingen, waardoor je kritischer gaat kijken naar ons eigen stelsel. Deze ervaring neem jij als leraar voor de rest van je leven mee en draag je weer uit naar je eigen leerlingen. Ook op het gebied van maatschappelijk werk zijn er in het buitenland goede opleidingen waarbij je echt het verschil gaat maken. Meer weten of deze opleidingen in het buitenland? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Arbeidsperspectief en beroepen

Het verleden is overal. Dus ook geschiedenis en archeologie! Door de combinatie van praktische vakkennis en academische vaardigheden maak je jezelf aantrekkelijk voor verschillende werkgevers. Waar je later werkt, is afhankelijk van je interesses, kennis, vaardigheden en specialisaties. Studenten die deze opleiding volgen, komen terecht in de meest uiteenlopende sectoren en beroepen. Denk aan de politiek, onderzoekinstellingen, onderwijs, musea en overheid. Het onderwijs staat in een directe relatie tot de arbeidsmarkt. Je bent binnen dit vakgebied breed inzetbaar in verschillende functies en instellingen. Voor vrijwel alle onderwijssectoren blijft er de komende jaren een enorme vraag naar leraren bestaan. De kennis en vaardigheden die je tijdens je studie opdoet, blijken ook in tal van andere beroepen heel bruikbaar.

Geschiedenis & Maatschappij

Studierichtingen

 • History
 • Archeology & Heritage Management
 • Social & Cultural Science
 • Educational Sciences
 • Teacher Training
 • Social Work

Arbeidsperspectief

Beroepen in Geschiedenis & Archeologie

 • Historicus
 • Archeoloog
 • Adviseur Bodemonderzoek
 • Medewerker Musea
 • Historisch Adviseur bij de overheid
 • Politicus
 • Gids
 • Onderzoeker
 • Docent Geschiedenis

Arbeidsperspectief

Beroepen in Onderwijs & Sociale Studies

 • Leerkracht Basisonderwijs
 • Schoolleider of Beleidsmedewerker
 • Onderwijsassistent
 • Remedial Teacher
 • Social Worker
 • Decaan of Coach
 • Cursus- of Training Coördinator
 • Studiebegeleider en -adviseur
 • Onderwijsadviseur- of ontwikkelaar

Bekijk alle locaties voor een Geschiedenis & Maatschappij studie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat