Studeer Internationaal Recht of Criminology

Heb jij belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen en wil je graag Recht studeren? Maak je keuze om recht, juridisch recht of criminologie vanuit een grens-overstijgend perspectief te bestuderen aan een van de onderwijsinstellingen van hoogwaardige kwaliteit. Door rechten in het buitenland te studeren vergroot je je studie- en carrièremogelijkheden. Je zult er veel profijt van hebben, nu en in de toekomst. Later kun je aan de slag bij grote internationale bedrijven. Je leert de verschillen en overeenkomsten tussen de wereldwijde rechtssystemen. Door de globalisering vandaag de dag is er een steeds grotere vraag naar juristen die tussen nationaal en internationaal een verbinding kunnen leggen en is het hebben van een nationaal netwerk van steeds groter belang. Je bent inzetbaar bij een afdeling juridische specialisten uit verschillende landen doordat je gewend bent over grenzen heen te denken. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Rechten, Legal Studies & Criminologie

Op eerlijke wijze brengt recht regelmaat aan de maatschappij die als maar aan het veranderen is. Recht verandert op deze manier steeds mee. Nationaal én internationaal. Beschik jij over een actieve houding die meebeweegt met de veranderingen van de wereld om je heen? Heb jij zelfdiscipline en een sterke taalvaardigheid? Dan zit je bij deze studie op je plek! Creëer je eigen nationale en internationale netwerk. Leer de verschillende rechtssystemen vanuit de hele wereld kennen. Bestudeer internationale maatschappelijke vraagstukken en leer kritisch kijken naar de functie van het recht in ons leven. Wil jij later een togaberoep uitoefenen zoals advocaat, rechter of officier van justitie? Kies dan een studie in de rechtsgeleerdheid die bij jou past. Speel je liever een ondersteunende rol, dan past de studie legal beter bij jou. Wanneer je voor de juridische studie kiest wordt je klaargestoomd tot jurist. Je houdt ervan om details te achterhalen en uit te pluizen. Met jou overtuigingskracht en impact laat jij je niet uit het veld slaan en wordt je een juridisch toptalent! Vind jij het veel interessanter om kennis over de aard en omvang van criminaliteit te verwerven? Dit is een van de onderwerpen die een opleiding criminoligie behandelt. Daarnaast wordt er gekeken naar de oorzaken van crimineel gedrag en criminaliteitsbestrijding in onze maatschappij.

Arbeidsperspectief en beroepen

Het arbeidsperspectief ziet erg gunstig uit voor afgestudeerden aan recht. Meer dan de helft van de afgestudeerden heeft direct na het afstuderen een baan. Met een master kun je de welbekende togaberoepen vervullen. Je gaat dan bijvoorbeeld het leven door als rechter, advocaat of officier van justitie. Naast deze klassieke beroepen is er ook behoefte naar mensen die de zogenaamde ‘parajuridische’ beroepen uitoefenen. Hierbij vervul je een ondersteunende functie bij een advocatenkantoor of een rechtbank.

Rechten

Studierichtingen

 • Law
 • Legal Studies
 • International Law
 • Criminology
 • Forensic Science

Arbeidsperspectief

Beroepen in de Rechten

 • Notaris, Advocaat of Rechter
 • Officier van Justitie
 • Juridisch Adviseur of Consultant
 • Bedrijfsjurist
 • Gerechtssecretaris bij het Openbaar Ministerie
 • Beleidsmedewerker Internationale Betrekkingen
 • Jurist bij Europese Commissie

Arbeidsperspectief

Beroepen in Criminologie

 • Criminoloog
 • Forensisch onderzoeker
 • Beleidsadviseur
 • Project Manager bij onderzoek voor justitie & politie
 • Medewerker bij reclassering & gevangeniswezen
 • Adviseur bij slachtofferhulp of kinderbescherming

Bekijk alle locaties voor een juridische studie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat