Studeer Taalkunde

Ben jij creatief en wil jij graag Taalkunde studeren in het buitenland? Grijp deze kans en kies je taal studie over de grens. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Taalkunde & Literatuur studies

Onder taalkunde horen verschillende opleidingen, waaronder Engels studeren in het buitenland, literatuur studies of denk aan taalstudies Frans, Spaans of Duits. Naast een taal leer je ook culturele achtergronden, de geschiedenis van de taal en krijg je verschillende linguïstiek en vertaling vakken. Met een taal kun je ontzettend veel op de arbeidsmarkt. Van vertaler tot tolk en van docent tot tekstschrijver voor websites of brochures, de kansen liggen voor het grijpen met een Taalkunde studie in the pocket. Met een taalstudie ga je jezelf richten op de structuur van de taal. Niet zo zeer op het uitspreken of spellen van een taal, maar je verdiept je in hoe een taal nu werkelijk in elkaar zit en hoe men deze taal gebruikt en ontwikkelt. Hoe worden talen vertaald en geïnterpreteerd? Wil jij later aan de slag bij een vertaalbureau, dat kan alleen als jij de ins and outs van de vreemde taal beheerst. Onderzoek de regels en structuur van een taal, kijk naar woordvolgorde, zinsbouw en klanken. Wanneer je een vreemde taal wilt leren, leer je deze het beste kennen in het land waar deze wordt gesproken. Wil je je echt specialiseren in de Engelse taal? Pluis deze tot de bodem uit en behaal je diploma's in dit vakgebied.

Arbeidsperspectief en beroepen

Als taalwetenschapper heb je een brede algemene kennis en ontwikkeling. Dat is in veel banen van belang. Taalwetenschap leidt niet direct op tot één bepaald beroep. Het hangt van je specialisatie af welke banen je tot je beschikking hebt, maar je kunt ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs, maar ook in het internationale bedrijfsleven kun jij met een diploma in de Engelse taal in diverse functies terecht.

Taalkunde

Studierichtingen

 • Languages
 • Literature
 • Linguistics & Translation
 • English Language & Culture

Arbeidsperspectief

Beroepen in de Taalkunde

 • Tolk
 • Vertaler
 • Communicatiedeskundige
 • Onderhandelaar
 • Docent of Leraar in een vreemde taal
 • Baan bij de culturele of museale sector
 • Redacteur of Journalist
 • Taalwetenschapper of -onderzoeker
 • Baan in internationale bedrijfsleven

Bekijk alle locaties voor een Taalkunde studie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat