Britt in Valencia

Mijn ervaring met een taalcursus Spaans was geweldig! Ik wilde altijd al een tijdje in het buitenland wonen, uiteindelijk was het zo ver! Voor school ging ik stage lopen in Valencia voor een half jaar, hier wilde ik natuurlijk wel een beetje op voorbereid zijn met een Spaanse taalcursus. Ik wilde heel graag kunnen communiceren met de Spanjaarden, maar ook op mijn stage zelf. Niets is zo vervelend als niet kunnen communiceren met mensen.

Toen ik voor het eerst in Valencia aankwam, was het gelijk zonnig, het voelde echt aan als vakantie. Meteen bij aankomst heb ik de sleutel opgehaald voor mijn kamer daar, ik deelde de residentie met drie andere meiden en had mijn eigen kamer daar. Op maandag begon mijn eerste les, de school was erg mooi en er liepen heel veel studenten rond met allemaal verschillende nationaliteiten. Dit zorgde al voor een geruststelling, ik was niet de enige die niemand kende en de taal (nog) niet sprak. Ook kom je hierdoor sneller in contact met elkaar, omdat iedereen nieuw is en het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen in een vreemd land.

Wat ook heel leuk was, is dat er verschillende activiteiten werden georganiseerd, waaronder: het koken van het typische Valenciaanse gerecht ‘paella’ op het dakterras, een stadstour, boottochtjes en ga zo maar door. Deze activiteiten kan je met je net opgedane vrienden doen, terwijl je het land en de cultuur leert kennen! Ook ging ik lekker na de ochtendlessen de stad in, naar het strand en niet te vergeten: het uitgaansleven. Dit is ook geweldig in Valencia. Door al deze activiteiten voel je je een echte inwoner!

Door deze ervaring in het buitenland ben ik echt gegroeid als persoon! Ik leerde dat je altijd een manier vindt om te praten, ookal is je woordenschat niet super. Zo lang je je best doet en mensen zien dat, kom je er wel. Natuurlijk voel je wel hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter het gaat. Het is misschien eng op het begin, maar het is het allemaal waard. Ik denk nog steeds terug aan de avonden die ik doorbracht op het strand samen met mijn vrienden inclusief gitaar, picnic en een toffe zonsondergang om naar te kijken. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, leert op jezelf te zijn en niet te vergeten, de taal. Spaans is een mooie taal en elke keer als ik weer terug kom, vind ik het geweldig om het weer te spreken.

Wil jij net als Britt een Spaanse taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet