Imme in Seoul

Eind Oktober ben ik voor 4 weken naar Zuid-Korea vertrokken, hier ging ik een taalcursus Koreaans doen bij Lexis Korea. In de eerste week ben ik met mijn moeder Seoul gaan ontdekken en we hebben gelijk het openbaar vervoer getest. Nadat we genoeg tempels en winkels hadden gezien ben ik naar mijn gastgezin gegaan. In dit gastgezin werden meerdere gastkinderen ondergebracht. En eerlijk gezegd had ik het niet beter kunnen treffen! Wonder boven wonder kwam ik ook nog eens bij een meisje in huis die op 5 minuten fietsen van mij woont in Nederland! 

De eerste schooldag werd ik naar school gebracht. Aangezien het metro systeem zo duidelijk is, heb je dat in ieder geval zo onder de knie. Eenmaal op school aangekomen heb ik een test gemaakt en naar aanleiding van het resultaat werd je in een klas geplaatst. Voor mij was dit op Foundation Level, het laagste niveau, en kreeg ik de basis van de Koreaanse taal geleerd. De twee weken daarna zat ik in de beginners klas. Wat ik heel fijn vind aan de lessen is dat de docenten zo min mogelijk Engels praten, op deze manier krijg je de taal sneller onder de knie. Het leertempo ligt vrij hoog, maar het is super goed te volgen dus het is niet te hoog. Je leert onwijs veel in korte tijd, maar in drie weken spreek je geen vloeiend Koreaans. Gelukkig is de basis er! De twee docenten die ik had de afgelopen 3 weken waren echt fantastisch! Ze waren super aardig en konden alles heel goed uitleggen. Als je ergens mee zat kon je ook altijd bij ze terecht. Naast de docenten was mijn klas ook super leuk en heb ik zeker vrienden voor het leven gemaakt! 

Daarom raad ik iedereen ook aan om aan zo'n reis te beginnen. Er wordt mij vaak gevraagd wat ik hier nou mee kan of hoe ik dit kan gebruiken in de toekomst, eerlijk gezegd weet ik niet of ik hier iets mee ga doen. Maar ik wilde deze reis gewoon onwijs graag maken en dit heb ik uiteindelijk gewoon gedaan! Hier heb ik nooit spijt van gehad en ben er echt super blij mee! Ook vond ik de begeleiding van Information Planet heel fijn, wanneer je andere ideeën hebt die niet op de site staan beschreven stel je deze gwoon voor en kijk je of het werkelijkheid kan worden, net als bij mij! 

Ik weet in iedergeval dat ik een fantastische ervaring rijker ben geworden!! 

 

Wil jij net als Imme een Koreaanse taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet