Taalcursus Engels in het gezellige Bournemouth

 

"Deze taalreis voor een enorme ervaring gezorgd. Ik vrienden voor het leven gemaakt en een tijd gehad om nooit meer te vergeten!"

In september 2017 ben ik voor drie maanden naar Bournemouth gegaan om een Engelse taalcursus te volgen ter voorbereiding aan mijn Engelstalige master. In het begin was ik erg nieuwsgierig naar wat me te wachten stond, het was tevens voor het eerst dat ik zelf op reis ging.

Eenmaal aangekomen bij mijn gastgezin werd ik gelijk goed opgevangen en heb ik direct kennis kunnen maken met mijn andere huisgenoten. De eerste weken was het een komen en gaan van studenten in mijn gastgezin. Hierdoor ik een heleboel mensen heb leren kennen van verschillende nationaliteiten. De laatste 2 maanden zat ik met zes dezelfde studenten in mijn gastgezin waar ik uiteindelijk hele goede vrienden aan heb overgehouden. Ik heb het als erg leuk ervaren om met mensen over de hele wereld samen te wonen, van Arabieren tot aan Zuid-Koreanen, Spanjaarden en Italianen. Dit maakt het onmogelijk om nog in je eigen taal te communiceren en hierdoor heb ik enorm veel geleerd!

Ook op school heb ik het enorm naar mijn zin gehad, veel vrienden gemaakt en bijgeleerd. Je merk heel erg dat iedereen hier alleen en met het zelfde doel naar toe komt. Dit zorgt ervoor dat iedereen heel gemakkelijk contact legt met elkaar en waardoor ik na schooltijd altijd wel met vrienden op stap ging. Een groot voordeel voor mij was dat er geen Nederlanders waren, waardoor ik niet terug kon vallen in mijn eigen taal. Hier leer je, naar mijn mening, uiteindelijk het meest van. In de middagen en avonden ben ik vaak met vrienden van allerlei activiteiten gaan doen. Vaak gingen we bowlen, poolen, fitnessen, tafeltennissen, naar het strand of een potje kaarten in één van de pubs. Daarnaast kun je hier ook gezellig een avondje op stap in diverse clubs. In de weekenden was het vaak tijd voor een uitstapje naar mooie gebieden in de nabije omgeving. Er valt hier genoeg te beleven! En je hebt gelukkig buiten school genoeg tijd om met vrienden door te brengen en uitstapjes te maken. Deze taalreis voor een enorme ervaring gezorgd. Ik vrienden voor het leven gemaakt en een tijd gehad om nooit meer te vergeten! Ik wil Information Planet hierbij bedanken voor de top begeleiding!

Heeft het verhaal van Koen je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Wil jij net als Koen een taalcursus in Engeland doen?

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden!

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat