Leer Spaans in het zonnige Malaga

"De lessen waren heel gezellig en het voelde ook echt niet alsof ik naar school moest. Ik heb heel veel van deze reis geleerd en het is zeker iets om nooit meer te vergeten!"

Ik heb altijd al Spaans willen leren en daarom heb ik gekozen voor een tweeweekse taalreis naar Malaga. Ik had gekozen voor 25 lessen per week, zodat ik goed aan mijn Spaans kon werken, maar ook genoeg tijd zou hebben om in de middag de stad te verkennen. Ik verbleef in de appartementen die door school werden aangeboden, deze stonden recht tegenover de school. In de ochtend hoefde je dus niet na te denken over je reistijd en kon je nog net iets langer blijven liggen, ideaal dus!

De school, en dus ook de appartementen, liggen midden in het centrum. Hierdoor is alles op loopafstand en ben je overal dichtbij. Het strand, de winkels en de bus- en metrostations zijn allemaal in de buurt. Hierdoor haal je met gemak je stappendoel op een dag, ik zat vaak rond de 16.000 gemiddeld per dag. Vanaf dag drie wist ik alle leuke cafeetjes al te vinden en daar ging ik in de pauze dan koffie en churros halen met de andere studenten. Op deze manier leerde ik altijd weer nieuwe mensen kennen.

De lessen waren ook in het Spaans, dit was in het begin wel erg wennen. Maar hier leer je juist wel heel veel van en dan kom je erachter dat je meer zult begrijpen dan je in eerste instantie verwacht. In mijn klas zaten mensen van over de hele wereld en het was heel interessant om hen en ook hun cultuur te leren kennen. Mijn docent was erg betrokken en deed haar best er een actieve les van te maken. Vaak waren we gewoon aan het praten over van alles en nog wat. De lessen waren heel gezellig en het voelde ook niet echt alsof ik naar school moest.

Maar, Spaans leren doe je natuurlijk niet alleen op school. Door je onder te dompelen in de cultuur, breng je gelijk de theorie in de praktijk. Toevallig in de week dat ik er was, vond ‘Feria de Malaga’ plaats. In deze week staat heel Malaga op zijn kop. Overal op straat worden optredens gegeven, zijn mensen aan het dansen en wordt er samen gedronken. Om dit mee te maken, was echt een leuke ervaring en ik voelde me helemaal thuis tussen de locals. Samen met mijn zowel Nederlandse als internationale vrienden, heb ik nog van alles gedaan. Zo zijn we naar Granada geweest, een erg mooie stad om te zien. Later hebben we samen nog salsalessen gevolgd. Ook voor de mensen die niet kunnen dansen, zoals ik, is dit erg leuk om te doen.

Kortom, Spaans leren doe je op zoveel meer manieren dan alleen naar school gaan. Tijdens een taalreis kom je vanzelf een heleboel mensen tegen met dezelfde interesses. In een hele korte tijd leer je elkaar toch goed kennen en dat vond ik een van de leukste dingen van mijn reis. Ook weet je dat je op jezelf kunt vertrouwen en weet je hoe het is om op jezelf te zijn. Ik heb veel van deze reis geleerd en het is zeker iets om nooit te vergeten!

Heeft het verhaal van Luca je geïnspireerd en wil je meer weten over een taalcursus in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat