Studeren in het prachtige Italië

De Università Cattolica del Sacro Cuore is een hele mond vol, maar wordt kortweg Unicatt genoemd. Het is een grote universiteit met flink aantal studierichtingen verspreid over 5 campussen in Milaan, Rome, Brescia, Piacenza en Cremona.

Studeren in het buitenland is een goede keuze. Studeren in Italië is een perfecte keuze! De kwaliteit van het onderwijs is te vergelijken met Nederland, maar bijna alles eromheen is beter, het klimaat, de relaxte instelling, de mooie natuur en natuurlijk het eten. Het studentenleven verschilt per stad, maar dat Italianen houden van gezelligheid is overbodig te vermelden.

Waarom studeren aan Unicatt?
Internationaliseren in het zuiden van Europa wordt steeds belangrijker. Ook deze universiteit werkt continu aan het ontwikkelen van nieuwe en opkomende programma's. De Engelstalige Geneeskunde opleiding is uiteraard favoriet bij onze studenten, maar bekijk ook zeker de andere studieopties!

Highlights Unicatt

 • Italië
 • Geneeskunde
 • Student staat centraal
 • Unicatt
 • Minor

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij geven je alle beschikbare informatie.
 • Begeleidingsfee: Wanneer we starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We bespreken welke studie en school het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We begeleiden je met jouw aanmelding en het verzamelen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Gefeliciteerd je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal alles uit je studie- en studententijd via een studie in het buitenland! Voor studenten en young professionals biedt een studie in het buitenland super aantrekkelijke studiemogelijkheden. Wij begeleiden je graag bij jouw studiekeuze naar het buitenland. Welke studie past het beste bij jou? Wat voor type school of universiteit spreekt je het meest aan? Hoe werkt het aanmeldproces voor deze specifieke opleiding en studie? Wij willen je graag door het hele proces begeleiden. Vanaf het moment dat je gaat kijken naar de mogelijkheden tot het moment dat je je daadwerkelijk gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Ook tijdens je studie staan we nog altijd voor je klaar wanneer er onduidelijkheden of vragen zijn. Wij hebben jarenlange ervaring en een wereldwijd netwerk, we kunnen jou perfect begeleiden om jouw buitenlanddroom te verwezenlijken!

Kiezen voor een studie in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar je moet beginnen. Dat is begrijpelijk want er zijn verschillende aanvraagprocedures en toelatingseisen voor een studie in het buitenland. Wil je meer weten welke studiemogelijkheden jij hebt in het buitenland? Of heb je vragen over studeren in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor één van onze infosessies. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden graag al jouw vragen.

Volg een studie aan Unicatt

Het kiezen van een studie in het buitenland is een persoonlijk traject, iedere student baseert een studiekeuze op andere motieven. Daarom is het belangrijk dat alle informatie duidelijk en compleet is. Wij geven je hieronder een overzicht van de belangrijkste informatie over de campus en universiteit.

De Universita Cattolica de Sacro Cuore heeft verschillende campussen door Italië. De campus in Milan biedt de meeste Engelstalige opleidingen en ligt in het centrum van de stad met 8 faculteiten en circa 20.000 studenten. Voor de opleiding Geneeskunde zul je naar Rome gaan.

Italië, het land met misschien wel de rijkste geschiedenis. Van de Romeinse tijd tot de Renaissance. Door deze grote gebeurtenissen is er in heel Italië veel te bezoeken en kun je veel van de cultuur leren. Bezoek bijvoorbeeld een Colosseum, een Leonardo Davinci, de toren van Pisa, Cinque Terre, Pompeii en vergeet daarbij geen pizza’s en pasta’s te eten!

Het aanbod aan campusfaciliteiten en -diensten zorgt ervoor dat elke internationale student toegang heeft tot alle ondersteuning, informatie en begeleiding die internationale studenten zoeken. Denk hierbij aan een internationaal studentencentrum, een huisvestingsdienst, gezondheidscentrum, sportfaciliteiten en internationale studentenverenigingen.

Op Unicatt kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Bachelor
 • Minor/Semester
 • Master

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

Binnen verschillende faculteiten is het mogelijk om voor jouw minor enkele vakken te volgen aan de UNICATT. Er zijn binnen de studies verschillende modules beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Uiteraard word je hierbij goed begeleid door ons team.

Unicatt biedt een breed scala aan studierichtingen, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen:

 • Communication
 • Economics
 • Finance
 • Food Production
 • International Relations
 • Medicine and Surgery
 • Psychology

Voor Masters vind je vele specialisaties uit bovenstaande studierichtingen.

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor reguliere studies aan Unicatt start het collegegeld vanaf 6.000 EUR per jaar. Voor medische studies start het collegegeld vanaf 17.000 EUR per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Wil je een medische studie volgen? Dan heb je een VWO-diploma nodig met het juiste vakkenpakket. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wanneer je met ons gaat studeren in het buitenland, zorgen we ervoor dat je van A tot Z geholpen wordt: vanaf het eerste oriëntatiegesprek tot het moment dat je daadwerkelijk naar jouw campus vertrekt. Hoe dat precies verloopt en hoe wij jouw begeleiden zie je hier:

Wanneer je interesse hebt om een studie in het buitenland te volgen, dan starten we met een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw studieplannen. Ook leggen we je uit hoe wij je begeleiden in het proces van studiekeuze, aanmelding en vertrek. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en zorgen we dat je goed voorbereid bent en de juiste studiekeuze kunt maken.

Als je definitief hebt besloten de stap naar het buitenland te maken, dan starten wij het begeleidingstraject voor de universiteit en opleiding die perfect bij jou past!

De kosten voor onze begeleiding bedragen in totaal € 449 voor een succesvolle studiebegeleiding. Deze fee is op de volgende manier opgebouwd:

De aanbetaling bedraagt € 199. Na het voldoen van de aanbetaling plannen wij samen met jou een persoonlijk consult in. Tijdens dit consult bespreek je samen met jouw studiespecialist alle opties en alle zaken waar je rekening mee moet houden. We begeleiden je van A tot Z. We willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland. Ben je er na een tijdje uit en weet je welke universiteit en studie je gaat kiezen? Dan ben je klaar voor de officiële aanmelding. Hier gaan we jou uiteraard in helpen om te zorgen dat de kans dat je aangenomen wordt zo groot mogelijk is. Nadat de gekozen universiteit je aanmelding accepteert voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van € 250.

Als we de perfecte universiteit en opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve aanmelding. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het proces te versnellen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen om jouw inschrijving in orde te maken.

Wanneer jouw aanmelding naar de universiteit is gestuurd, is het even afwachten. Meestal wordt het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding binnen enkele weken genomen. Vaak is dit besluit dan nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen, maar er wordt alvast een plekje voor je gereserveerd! Dit is dan ook het moment om voorzichtig al heel blij te zijn, want je bent onder voorbehoud toegelaten!

Je aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten tot de opleiding! Het wordt nu tijd om aan andere zaken te gaan denken, zoals accommodatie. Vrijwel elke school biedt accommodatie op de campus aan. De school informeert jou hier ook over. Wij geven je uiteraard ook advies over een eventueel visum, vluchtdata en bijvoorbeeld beschikbare financiële hulp.

Je koffers zijn ingepakt en je bent klaar voor de volgende stap in je leven, een studie in het buitenland! Op veel universiteiten worden oriëntatieweken georganiseerd en speciaal voor internationale studenten zijn er extra activiteiten. Op deze manier ontdek je de campus, kun je wennen aan je nieuwe leven, maak je jouw nieuwe onderkomen eigen en ontmoet je nieuwe vrienden. Zo maak je een soepele start met jouw studie en kun je met frisse energie de collegebanken in!

Wat moet je nog meer regelen?

Je bij bij ons terecht vanaf het eerste moment dat je je gaat oriënteren op een studie in het buitenland totdat je het vliegtuig in stapt. Wij helpen je met het zoeken van een geschikte studie en school. Daarbij moet je ook denken over andere zaken zoals accommodatie, visum, verzekeringen en het vertalen van diploma's en documenten. Hier helpen wij je heel graag bij!

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Wanneer je kiest voor een studie in het buitenland, ga je een ervaring aan die je nooit meer zal vergeten. Het maakt niet uit of je kiest voor een Foundation year, Minor, Semester, Bachelor of een Master want je gaat jezelf in een ontdekken en ontwikkelen in een ander land. Naast dat je een studie volt zul je in razendsnel tempo je Engels of andere vreemde taal bijspijkeren. Benieuwd hoe andere studenten hun studietijd in het buitenland hebben ervaren? Laat je inspireren door de verhalen van studenten die jou voorgingen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat