College USA

Wil jij graag studeren aan een College in de USA? Dat kan! Maak deze fantastische ervaring mee, ontwikkel jezelf op persoonlijk gebied, bouw een internationaal netwerk op en til je taalvaardigheid naar een hoger niveau!

  • Instituten
  • Studierichtingen
  • Toelating
  • Kosten
  • Meer weten?

Instituten

Colleges in USA

Santa Barbara City College
Santa Barbara City College

 

NorthWest College
NorthWest College

 

Green River College
Green River College

 

Bunker Hill College
Bunker Hill College

 

Studierichtingen

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan colleges in het buitenland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Of je nu commerciële economie, communicatie, psychologie of juist toerisme wilt studeren - je kunt je studie (deels of helemaal) in het buitenland volgen.

Toelating

Toelatingseisen

De toegangseisen voor een college zijn zeer flexibel. Colleges beoordelen de kennis van hun studenten zelf. Op deze wijze is het makkelijker om toegelaten te worden. Internationale studenten hoeven vaak geen Engelse taaltesten af te leggen.

Neem contact op

Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de college waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Amerika hoog. Een appartement huren kost 15-20% meer en ook aan boodschappen ben je gemiddeld 25% meer geld kwijt. Daar staat tegenover dat uiteten gaan 20% goedkoper is en je ook voordeliger je nieuwe outfit kunt scoren in een van de grote shopping malls.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Amerika en of je mag werken op de campus van je school. Een bijbaan hebben buiten je campus is in Amerika verboden op een studentenvisum. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Meer weten?

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Meer dan de helft van de Amerikaanse en Canadese studenten kiest zelf voor een college. Steeds meer internationale studenten maken deze keuze ook. Waar wacht je nog op?

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een college van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

American Way of Life

'De Amerikaanse College Cultuur’ is geweldig. Als student zit je niet stil en kan je deelnemen aan vele (buitenschoolse) activiteiten. Doordat je niet in je oude vertrouwde omgeving bent, wordt je op de proef gesteld en dat zal even wennen zijn. Maar je bent niet alleen! Je medestudenten zitten in hetzelfde schuitje als jij. Je kan altijd terecht bij je docent, waarmee je veel persoonlijk contact hebt door de kleinschalige klassen aan een college. Hij zal je goed begeleiden en helpen waar nodig. Ook maak je op deze manier makkelijker contact met je studiegenoten en leer je ze beter kennen. Je zult snel vrienden maken en je plek vinden. Je kennis van de Engelse taal zal verbeteren en na een tijdje kun jij deze wereldtaal vloeiend spreken.

Flexibel, voordeliger en van goede kwaliteit 

Aan een college studeer je twee jaar, waarna je de volgende twee jaar van de opleiding afmaakt aan de universiteit. De eerste twee jaar aan een college zijn te volgen tegen aanzienlijk lagere kosten dan andere traditionele universiteiten. Het college systeem is flexibel en biedt op deze manier alternatieve programma’s en variaties aan studies. Wanneer je nog niet goed weet welke richting je op wilt, is dit een ideale oplossing. Je hebt de keuze uit talloze mogelijkheden door het combineren van vakken zodat jij er achter kan komen waar je interesses en talenten liggen. Het geeft je de tijd, ruimte en support. De studies die er worden gegeven zijn van zeer goede kwaliteit. Werkgevers hechten veel waarde aan ervaring in het Amerikaans onderwijs. Je verbreedt je studie- en carrièremogelijkheden en het zal je vele voordelen geven in je toekomst op de arbeidsmarkt!

Ga naar een college in het buurland Canada

Heeft Canada jou altijd al aangesproken? Dan is aan een college studeren bij de Canadese buren iets voor jou! Een college in Canada houdt hetzelfde in als een college in Amerika. Wanneer je nog niet goed weet welke richting je op wilt is dit een goede oplossing. Je hebt de keuze uit talloze mogelijkheden door het combineren van vakken. Canada beslaat een groot gebied en daarnaast nog duizenden kleine en grotere eilandjes.Van witte bergtoppen, sneeuwvlaktes en ijsvlaktes tot regenwouden, meren en watervallen. De tofste dieren zie je in het wild zoals zwarte beren, herten en elanden. Engels en Frans zijn beide een officiële taal in Canada. De beheersing hiervan zal ook beter worden tijdens je verblijf.  Daarnaast is Canada ook een prima uitvalsbasis om tripjes naar Amerika te plannen.

Waarom studeren aan een college?

De toegangseisen voor een college zijn zeer flexibel. Colleges beoordelen de kennis van hun studenten zelf. Op deze wijze is het makkelijker om toegelaten te worden. Internationale studenten hoeven vaak geen Engelse taaltesten af te leggen. Je kennis wordt getest bij aankomst en de uitslag bepaald op welk onderwijsniveau de student de opleiding gaat volgen. Zo haal je als student het optimale uit je studietijd. Het is mogelijk om na twee jaar een ‘’Associate Degree’’ te halen, waarmee je toestemming hebt om voor een jaar in de USA te werken!

  • Lager collegegeld en totale studiekosten
  • Flexibele toelatingseisen
  • Zeer goed persoonlijk contact en begeleiding door de kleinschalige klassen
  • Docenten hebben sterken banden met professionals uit de industrie
  • Samenwerking met goede universiteiten

De colleges in Amerika en Canada hebben dezelfde inhoud en worden in het onderwijs op dezelfde manier gegeven. Twijfel jij over de bestemming waar je een college wilt doen? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs. We kijken samen welke bestemming het beste past bij je verwachtingen, wensen en eisen. 

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Studierichtingen

studeren in het buitenland

Art en Design
Art en Design

Art en Design studeren in het buitenland

Bestuurskunde en Recht
Bestuurskunde en Recht

Bestuurskunde en Recht studeren in het buitenland

Fashion en Beauty
Fashion en Beauty

Fashion en Beauty studeren in het buitenland

Gezondheid en Welzijn
Gezondheid en Welzijn

Gezondheid en Welzijn studeren in het buitenland

Hotel, Toerisme en Sport
Hotel, Toerisme en Sport

Hotel, Toerisme en Sport studeren in het buitenland

ICT en Techniek
ICT en Techniek

ICT en Techniek opleiding in het buitenland© 2015 Information Planet