Studeer Sport, Gezondheid & Voeding

Door een buitenlandse studie te volgen ervaar jij de manieren van eten en leven in een ander land. Jij bestudeert van dichtbij wat voor effect dit heeft op het menselijk lichaam. Je ontdekt waar onze dagelijkse voedingsmiddelen vandaan komen. Volg jouw opleiding voeding en gezondheid in het buitenland en vergroot je kans op een internationale carrière in de wereld van de gezondheidszorg. Zit jij vol met energie en hou je ervan om mensen aan te sturen of te vermaken? Dan ben jij de geschikte persoon voor een sportopleiding. Stap in de wereld van animeren, sport en bewegen en kies uit een van de vele mogelijkheden die het buitenland jou te bieden heeft. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Voeding & Gezondheid

Iedereen ter wereld krijgt iedere dag met voeding te maken. Maar wat doet voeding met jouw lichaam, geest en gezondheid? Dit ga jij onderzoeken gedurende jouw opleiding. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met mensen en een bijdrage wil leveren aan de gezondheidszorg. Leer verandering in te brengen op het gebied van voeding en levensstijl. Als diëtist moet je goed om kunnen gaan met cliënten op professioneel niveau. Daar zijn goede communicatieve vaardigheden voor nodig. Ook inlevingsvermogen is van belang, bijvoorbeeld om cliënten in hun waarden te laten. Als voedingsdeskundige of diëtist ben je uit op resultaat.

Sport & Recreatie

Ben jij sportief, creatief, behulpzaam en ondernemend? In het buitenland zijn enorm veel studiemogelijkheden op verschillende niveau’s met betrekking tot recreatie en sport. Sport is een van de grootste industrieën in de wereld. Sport is niet alleen sport, sport is ook business. Je hoeft niet perse een sporter te zijn, als je maar passie hebt voor sport! Zo kun je ook interesse hebben in het ontwerpen en uitvoeren van beweegprogramma’s, wat je later zal gebruiken als je als sportinstructeur door het leven gaat. Je bestudeert de anatomie en bewegingsleer en kijkt en innoveert trainingsmethoden. In het drukke bestaan vandaag de dag is ontspanning en vermaak soms ver te zoeken. Wil jij hier verandering in brengen en recreatie dichter en gemakkelijker bij de bezige mens brengen? Door deze specialisatie ontwikkel je je kennis van recreatie en daarbij alle activiteiten die kunnen worden gedaan naast de dagelijkse verplichtingen. Zorg ervoor dat mensen recreëren, het geeft ze nieuwe energie en biedt ze de mogelijkheid om hun spanning te ontladen. Bij sport en recreatie komen onderwerpen kijken als veiligheid en onderhoud, voeding en levensmiddelenbeheer, gezondheid met betrekking tot sport en bewegen en sportieve en recreatieve activiteiten.

Arbeidsperspectief en beroepen

Met de juiste kennis adviseer en begeleid je mensen op het gebied van voeding. Deze mensen willen vaak afvallen, gezonder leven, zich geestelijk beter voelen of zich uit gezondheidsgevaar halen. Er zijn verschillende beroepen binnen dit vakgebied. Bevordering van de gezondheid staat bij al deze beroepen centraal. In het buitenland bestaat de kans dat jij direct na je studie een baan aangeboden krijgt bij een groot onderzoeksinstituut, ziekenhuis, voorlichtingsbureau of gezondheidscentrum. Natuurlijk kan je ook je eigen praktijk beginnen. Waar je later je beroep gaat uitoefenen hangt ook af van de specialisatie waarin je afstudeert. Binnen de sport en recreatie sector ben je vaak actief en werkzaam bij bijvoorbeeld sportscholen, fitnesscentra, zwembaden, attractieparken, campings of bungalowparken. Vergeet ook het onderwijs niet, want hoe leuk is het om jouw passie voor sport over te brengen op jonge scholieren?

Sport & Gezondheid

Studierichtingen

 • Sport Management
 • Sport Marketing
 • Exercise Science
 • Sport Instructor
 • Nutrition & Food
 • Health & Wellbeing
 • Dietetics

Arbeidsperspectief

Beroepen in Sport & Voeding

 • Voedingsdeskundige of Diëtist
 • Sportinstructeur of -manager
 • Adviseur gezondheidsbevordering
 • Onderzoeksdiëtist
 • Voedingsspecialist
 • Sport & Bewegingsbegeleider
 • Lifestyle Deskundige
 • Host of hostess
 • Recreatie bij camping of pretpark

Bekijk alle locaties voor een Sport & Gezondheid studie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat