Studeren in het buitenland

Haal meer uit je studie en studententijd en ga studeren in het buitenland! Zowel op professioneel als persoonlijk vlak zul je enorm groeien. Het buitenland biedt super aantrekkelijke mogelijkheden voor studenten en young professionals. Kies voor een mbo- of beroepsopleding, bachelor of master aan de andere kant van de wereld. Voor een minor of semester, een heel schooljaar of zelfs de volledige duur van je studie. Alles kan!

Je staat voor de keuze wat je gaat studeren en waar... de kans van je leven die je met beide handen pakt! Je wilt je studie in het buitenland doen of je droomt hier stiekem toch best van! De wereld ligt aan je voeten en je kunt nu kiezen voor een geweldige buitenlandse studie. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in studies in het buitenland en vertellen jou graag alles over onze buitenlandse studiemogelijkheden.

 

 • Wat doen wij?
 • Kosten
  • Aanmeldingskosten
  • Extra's
  • Studiekosten
 • Aanmelden

Wat doen wij?

Leuk dat jij op onze website aan het kijken bent voor een studie in het buitenland! Tegenwoordig zijn er onwijs veel toffe mogelijkheden: niet alleen qua studies, maar ook betreft de landen waar je naartoe kan gaan. De grote vraag is dan ook: waar begin je? Dat is het moment waar Information Planet om de hoek komt kijken! Wij helpen jou graag met het vinden naar de perfecte studie in een super leuk land, eentje van je voorkeur of misschien wel een waarvan je het totaal niet had verwacht! 

Onze studie- en reis specialisten hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden van studenten naar een passende opleiding in het buitenland. Daarnaast hebben ze zelf meer dan de nodige ervaring in het buitenland opgedaan, dus ze weten precies hoe het voor jou is om aan dit avontuur te beginnen! Om je een volledig beeld te geven van wat wij voor jou kunnen betekenen, bieden wij een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan. Hierin vertellen we je wat we precies voor jou kunnen betekenen en geven we je advies over het volgen van een studie in het buitenland. Dit gesprek kan bij ons op kantoor, maar ook telefonisch of via Skype, maar net wat jou schikt! 

En dan? Na dit gesprek zie je het helemaal zitten en jij gaat het avontuur in het buitenland aan! We laten je natuurlijk niet zitten. In de vervolg afspraken gaan we specifiek kijken welke buitenlandse onderwijsinstellingen bij jou passen. Samen zoeken we naar de perfecte school voor jou! Zodra jij de keuze hebt gemaakt begleiden we je volledig tijdens het aanmeldingsproces. Gedurende dit proces zijn wij altijd bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Zelfs nadat het verlossende telefoontje is geweest en wij jou kunnen vertellen dat jij kan beginnen met jouw avontuur! 

Wij kijken er naar uit om samen met jou op zoek te gaan naar een buitenlands avontuur wat bij jou past! 

 

Kosten

Aanmeldingskosten

Jij bent aan het rond kijken voor een studie in het buitenland! Super gaaf! Hier komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Information Planet helpt je graag verder wanneer jij deze avontuurlijke stap gaat zetten! 

Wij bieden je dan ook een gratis oriëntatiegesprek aan, zodat we jou advies kunnen geven over het volgen van een studie in het buitenland. Als jij de keuze hebt gemaakt melden wij jou aan bij de universiteit. Heel handig voor jou, want de aanmeldingsprocedure van een buitenlandse onderwijsinstelling verloopt anders dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. Voor de begeleiding tijdens deze spannende en leuke periode hebben wij verschillende opties om jou te helpen! 

OriëntatiegesprekGratis
Admission Fee - Minor€ 75,00
Admission Fee - Basic€ 99,00
Admission Fee - General€149,00

Oriëntatiegesprek

Lijkt het jou leuk om te studeren in het buitenland, maar ben je nog niet helemaal op de hoogte van wat dit allemaal met zich mee brengt? Information Planet helpt jou graag met het schetsen van een duidelijk beeld voor dit spannende, maar onwijs leuke avontuur! Tijdens dit intake gesprek vertellen we je graag over de belangrijkste zaken, geven we je een beeld van de studie mogelijkheden en niet onbelangrijk hoe het met de financiën zit. Dit gesprek kan een persoonlijk gesprek zijn, maar kan ook telefonisch of via skype! Maak direct een afspraak.

Minor

Een semester of een minor in het buitenland volgen? Dit is je kans! Door jezelf tijdens deze periode in het buitenland te ontwikkelen onderscheid jij jezelf van vele andere studenten. Wij helpen je graag met het inschrijven van een minor die perfect bij jou past! 

Admission Fee - Basic

Weet jij al helemaal waar je naar toe gaat en welke onderwijsinstelling daarbij past? Dan kan het inschrijven alsnog ingewikkeld zijn. Wij helpen je natuurlijk graag met het advies geven en aanmelden bij één onderwijsinstelling. We begeleiden je tijdens het aanmeldingsproces en kijken naar de documenten die je nodig hebt. Zodra het compleet is sturen we het totaalpakket voor jou op! 

Admission Fee - General

De eerste stap is gezet, jij gaat een studie volgen in het buitenland! Alleen waar is nog de vraag, wij willen je graag helpen met het maken van deze leuke beslissing! Samen met jou gaan we kijken naar wat er echt bij jou past, zodra er een keuze gemaakt is begeleiden we je volledig tijdens deze inschrijving. Om jouw kansen te verspreiden en je kansen te vergroten, helpen we je binnen de kosten van deze fee met nog twee inschrijvingen. Als jij bent aangenomen, kan jouw avontuur beginnen! Ondertussen zijn wij altijd bereikbaar voor je vragen.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Extra's

Engelse taaltest

Verschillende onderwijsinstellingen willen graag zien hoe het staat met het Engelse taalniveau van toekomstige studenten. Hiervoor zijn diverse examens ontwikkeld. De onderwijsinstellingen hebben dan ook als vereiste dat het examen wordt afgelegd voor de student wordt toegelaten. Information Planet helpt je graag met halen en doen van dit examen. Er zijn drie type examens:

Dit examen kan op het kantoor van Information Planet gemaakt worden en kost €125,00.

 • Oxford Placement Test

Onderstaande taalexamens worden door een officieel erkend bureau afgenomen. Information Planet helpt je met plannen van deze examens. De prijs is dan ook op aanvraag.

 • TOEFL
 • IELTS 

Neem contact met ons op 

Verblijf

Tijdens je studie in het buitenland wil je natuurlijk ook een leuk verblijf hebben. Information Planet helpt jou met het vinden van leuke en goede accomodatie in het buitenland. Wij bieden jou de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in bijvoorbeeld een studentenkamer of appartement, maar we bieden je ook de optie om in een gastgezin te verblijven! 

Klik hier voor meer informatie 

Vertalen van documenten

Zodra je jezelf inschrijft voor een studie in het buitenland, is het handig om officiële documenten te vertalen. Vaak vragen onderwijsinstellingen deze namelijk voor de inschrijving. Documenten kunnen via Information Planet door een beëdigd bureau vertaald worden. Documenten die vertaald worden zijn onder andere:

 • Diploma
 • Cijferlijst

Klik hier om je documenten te laten vertalen

Boeken vliegticket

Op zoek naar een vliegticket naar jouw studie bestemming? Information Planet zoekt een vliegticket op maat voor jou, met speciale tarieven en met onze ervaring is geen reisschema te lastig voor ons! 

Vraag hier een offerte voor jouw vlucht aan!

 

Studiekosten

Kosten en financiering

De kosten voor een studie in het buitenland variëren per bestemming, studierichting en onderwijsinstelling. De kosten voor levensonderhoud in het buitenland vallen vaak lager uit. De woonkosten in Nederland en België zijn relatief gezien duur, dus hier pak je al snel voordeel. Er zijn veel buitenlandse bestemmingen met aantrekkelijke prijzen om te wonen en te leven. Natuurlijk is het logisch dat je voor een verblijf in een grote stad meer betaalt dan in een kleine stad. Onze specialisten informeren je tijdens onze gesprekken ook over de kosten en financiering.

Maak een inschatting van je kosten en budget

Voor iedereen en ieder budget is er een passende studie in het buitenland! Goed voorbereid zijn op wat je budget is en wat je financieel aan kunt is belangrijk. Op basis van jouw budget maken we met jou vooraf een inschatting van je  totale kosten. In het buitenland kun je bijvoorbeeld een bijbaan zoeken, zodat je wat meer ruimte hebt in je financiën.

Neem contact op met onze reis- en studieadviseurs om een beter beeld te krijgen van de kosten en de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Aanmelden

Aanmelden

Wanneer jij je inschrijft bij Information Planet krijg je volledige begeleiding tijdens het aanmeldingsproces. Dit proces is namelijk voor iedere studie in het buitenland en voor iedere onderwijsinstelling anders. Sommige studies verwachten een taaltest, sommige hebben meer documenten nodig dan andere en weer andere willen graag een gesprek. Om duidelijkheid voor jou te creëren helpt Information Planet je door de volledige aanmelding heen. Wil je meer weten over de aanmeldingsprocedure of wat Information Planet jou te bieden heeft? 

Vraag vrijblijven een oriëntatiegesprek aan 

 

Het laatst duwtje in de rug

Het lijkt tegenwoordig wel of iedere student tenminste één keer naar het buitenland gaat. Het idee dat een studie in het buitenland alleen is weggelegd voor studenten met hoge cijfers is verleden tijd. Iedereen kan gaan studeren in het buitenland, jij ook! Maar waar begin je? Het kiezen van een buitenlandse studie brengt veel vragen met zich mee en bij de voorbereiding komt veel kijken.

Doorbreek je dagelijkse routine, stap uit je comfort-zone en ga studeren in het buitenland. Zeg gedag tegen je vertrouwde omgeving, je familie en vrienden. Op je nieuwe bestemming word je in het diepe gegooid. Je kent daar niemand en je moet jezelf zien te redden. Maar maak je geen zorgen! Iedereen zit in hetzelfde schuitje en je maakt snel vriendschappen onder studenten met wie je studeert en woont. Met een goede voorbereiding komt het helemaal goed. Information Planet geeft jou graag het laatste duwtje in de rug!

Jarenlang ervaring en een wereldwijd netwerk

Wij zijn er om jou te helpen! Onze studie- en reisadviseurs hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden van studenten naar een passende opleiding in het buitenland. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau

Information Planet heeft een breed netwerk van onderwijsinstellingen uit de gehele wereld. Wij hebben veel internationale contacten, waardoor er altijd wel een passende opleiding voor jou te vinden is. Het aanbod is eindeloos en lang niet alles staat op onze website. Staat jouw bestemming, studierichting of universiteit er niet tussen? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs voor de mogelijkheden.

Information Planet beschikt over een breed netwerk aan onderwijsinstellingen uit de gehele wereld. Door de vele international contacten vinden we altijd wel een passende opleiding voor jou. Wij bieden opleiding aan op verschillende niveau's: 

Verbreed je horizon, beleef een onvergetelijke tijd en proef van een nieuwe taal, cultuur en land!

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Malta© 2015 Information Planet