Studeren in het buitenland

Haal meer uit je studententijd en ga studeren in het buitenland. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak zul je enorm groeien. Het buitenland biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor studenten. Kies voor een mbo- of beroepsopleding, bachelor of master aan de andere kant van de wereld. Voor een semester, een heel schooljaar of zelfs de volledige duur van je studie.

Verbreed je horizon, beleef een onvergetelijke tijd en proef van een nieuwe taal, cultuur en land.

Als student ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Grijp deze kans om ervaring in het buitenland op te doen. Je studententijd is daar een prima tijd voor! Later is het lastig om zomaar voor een paar maanden naar het buitenland te gaan. Wie weet heb je dan een baan, kinderen of andere verplichtingen. Veel mensen krijgen dan achteraf spijt dat ze niet naar het buitenland zijn geweest. Nu is het de tijd om aan je buitenlandse avontuur te beginnen! Waar wacht je nog op? 
 

Waarom studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland heeft veel voordelen. Onderscheid je van andere studenten en zet de stap naar het buitenland. Zo werk je aan je toekomstige loopbaan, ontwikkel je jezelf, vergroot je je kennis en heb je ook nog eens sneller je diploma op zak. Kom terug met een unieke ervaring! 

Meer info 

 

Waar kan ik studeren in het buitenland?

Met ons wereldwijde netwerk kun je vrijwel overal ter wereld studeren. Zo springen sommige bestemmingen uit in bepaalde studierichtingen. In Zwitserland vind je bijvoorbeeld de beste hotelopleidingen ter wereld. Bekijk onze populaire studiebestemmingen.

Meer info 

 

 

Wat kan ik studeren in het buitenland?

Voor vrijwel elke studierichting bieden we goede buitenlandse studiemogelijkheden aan. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in het buitenland dan in eigen land. Van Marketing en Media tot ICT en Techniek. Van Natuur en Biologie tot  Fashion en Beauty... het kan allemaal in het buitenland!

Meer info 

 

 

  • Onze service
  • Voordelen
  • Kosten
  • Verblijf
  • FAQ
  • Aanmelden

Onze service

Het laatst duwtje in de rug

Het lijkt tegenwoordig wel of iedere student tenminste één keer naar het buitenland gaat. Het idee dat een studie in het buitenland alleen is weggelegd voor studenten met hoge cijfers is verleden tijd. Iedereen kan gaan studeren in het buitenland, jij ook! Maar waar begin je? Het kiezen van een buitenlandse studie brengt veel vragen met zich mee en bij de voorbereiding komt veel kijken.

Doorbreek je dagelijkse routine, stap uit je comfort-zone en ga studeren in het buitenland. Zeg gedag tegen je vertrouwde omgeving, je familie en vrienden. Op je nieuwe bestemming word je in het diepe gegooid. Je kent daar niemand en je moet jezelf zien te redden. Maar maak je geen zorgen! Iedereen zit in hetzelfde schuitje en je maakt snel vriendschappen onder studenten met wie je studeert en woont. Met een goede voorbereiding komt het helemaal goed. Information Planet geeft jou graag het laatste duwtje in de rug!

Jarenlang ervaring en een wereldwijd netwerk

Wij zijn er om jou te helpen! Onze studie- en reisadviseurs hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden van studenten naar een passende opleiding in het buitenland. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau

Information Planet heeft een breed netwerk van onderwijsinstellingen uit de gehele wereld. Wij hebben veel internationale contacten, waardoor er altijd wel een passende opleiding voor jou te vinden is. Het aanbod is eindeloos en lang niet alles staat op onze website. Staat jouw bestemming, studierichting of universiteit er niet tussen? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs voor de mogelijkheden.

Voordelen

✓ Stevige basis voor je toekomstige loopbaan

Een buitenlandervaring staat goed op je cv en geeft je een stevige basis voor je toekomstige loopbaan. De arbeidsmarkt wordt steeds internationaler en je komt op de werkvloer steeds vaker in aanraking met het buitenland. We kijken over de grenzen heen en verschuilen ons niet langer achter de dijken. Om deze reden nemen werkgevers graag mensen in dienst met een ervaring in het buitenland en een opgebouwd internationaal netwerk. Onderscheid je van andere kandidaten, heb een streepje voor en vind sneller een baan!

✓ Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens je periode in het buitenland ontwikkel jij jezelf als persoon. Je laat zien dat je lef hebt, uitdagingen niet uit de weg gaat en niet bang bent om je grenzen te verleggen. Je ontwikkelt je aanpassingsvermogen, flexibiliteit, zelfstandigheid en je taalvaardigheden. Je leert een taal het beste in een land waar het gesproken wordt. 

✓ Vergroot je kennis binnen je vakgebied

Buitenlandse onderwijsinstellingen bieden je de kans om vakken te volgen die je in Nederland en België niet kunt doen. Er is een veel breder scala aan opleidingen te vinden. Het is een goede manier om je kennis binnen een bepaald vakgebied te vergroten. Bekijk de verschillende studierichtingen.

✓ Sneller je diploma op zak 

Je kunt je studie zelfs in minder jaren voltooien. Verkort je bachelor opleiding met één jaar ten opzichte van Nederland en België. Een bachelor opleiding in het buitenland duurt drie jaar, waardoor jij een jaar overhoudt om bijvoorbeeld op reis te gaan en de wereld te verkennen. Met een bachelor diploma op zak kun je meteen aan een master opleiding in het buitenland beginnen, zonder schakeljaar. Het is niet nodig om net als in Nederland een pre-master diploma te behalen. Rond jouw master in één jaar af en betreedt de arbeidsmarkt een jaar eerder.

✓ Unieke ervaring

Studeren is naast zwoegen natuurlijk ook erg leuk. Beleef een geweldige studententijd en geniet van het nachtleven op een andere plek. Maak vrienden voor het leven en dompel je onder in andere culturen en gewoontes.  Een studie in het buitenland opent de deur naar andere ervaringen. Ga op roadtrip in de weekenden of ga rondreizen tijdens je schoolvakanties of na je studie. Een studie in het buitenland biedt jou de mogelijkheid om te reizen én te leren!

Kosten

Kosten en financiering

De kosten voor een studie in het buitenland variëren per bestemming, studierichting en onderwijsinstelling. De kosten voor levensonderhoud in het buitenland vallen vaak lager uit. De woonkosten in Nederland en België zijn relatief gezien duur. Er zijn veel buitenlandse bestemmingen met aantrekkelijke prijzen om te wonen en te leven. Natuurlijk is het logisch dat je voor een verblijf in een grote stad meer betaald dan in een kleine stad.

Maak een inschatting van je kosten en budget

Voorkom dat je tijdens je studie voor onaangename verrassingen kom te staan. Het is belangrijk om vooraf een inschatting te maken van je totale kosten en het budget dat je te besteden hebt. Op bestemming kun je bijvoorbeeld een bijbaan zoeken, zodat je meer uit te geven hebt. 

Neem contact op met onze reis- en studieadviseurs om een beter beeld te krijgen van de kosten en de mogelijkheden.

Neem contact op

Verblijf

Verblijf in het buitenland

Je hebt de knoop doorgehakt; je gaat studeren in het buitenland! Super! De volgende stap is het zoeken naar een prettig verblijf in het buitenland. Wij nemen deze zorg graag uit handen en helpen je bij het zoeken naar een accommodatie, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Er zijn diverse mogelijkheden.

Hostel 

Verblijf in een relatief goedkope accommodatie met veel andere internationale studenten en reizigers. Je deelt een kamer waardoor je snel vrienden maakt. Uiteraard zijn er ook appartementen beschikbaar waarbij je een kamer deelt met andere mensen. Zo bespaar jij een hoop geld en het is nog gezellig ook!

Appartement / Studenthouse

Verblijf in privé appartement, zodat je lekker alles voor jezelf hebt. Ook is het mogelijk om in een appartement te verblijven met een eigen slaapkamer, maar je hebt wel een gedeelde badkamer en keuken. Er zijn allerlei mogelijkheden.

Gastgezin

Wil jij je volledig onderdompelen in de cultuur? Verblijf dan in een gastgezin en maak traditionele gebruiken van dichtbij mee. Bij het zoeken naar een gastgezin proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met persoonlijke interesses en hobby's. Wil jij zelf je gastgezin regelen? Dat kan gemakkelijk en vertrouwd via homestay.com.

FAQ

Veelgestelde vragen Information Planet - Studeren in het buitenland

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen aan Information Planet over diverse onderwerpen. Waar gaat jouw vraag over?

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Neem contact op

Aanmelden

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor een studie in het buitenland verschillen per bestemming, studierichting en zelfs per onderwijsinstelling. Vaak dien je bij je aanmelding een taaltest af te leggen.

Het is belangrijk dat jij de Engelse taal voldoende beheerst. Spijker je taalkennis bij door voorafgaand aan je studie een taalcursus te volgen. Een onderwijsinstelling vereist vaak een bepaald taalniveau dat je kunt aantonen met een taaltest. Hierbij heb je de keuze uit verschillende taalexamens: Cambridge English, IELTS of TOEFL. Wordt er een andere voertaal gesproken op de onderwijsinstelling? Dan dien je een officieel erkende test van die taal af te leggen. Lees meer over de taalexamens.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij een voorsprong op de arbeidsmarkt en gaan studeren in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak 

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Malta
Malta

Studeren in Malta© 2015 Information Planet