Bachelor in het buitenland

Investeer in jezelf en haal jouw bachelor in het buitenland. Ben jij bijna klaar met je opleiding in Nederland (havo, vwo of mbo) of België (tso, aso, kaso of hbo-5) en ben je toe aan een volgende studie uitdaging? Waarschijnlijk ben je al volop aan het rondkijken in eigen land, maar wist je dat je met jouw vooropleiding ook gemakkelijk kunt doorstromen naar een bachelor in het buitenland? 

 • Bestemmingen
 • Studierichtingen
 • Toelating
 • Kosten
 • Aanmelden

Bestemmingen

Bestemmingen 

Australië
Australië

 

Amerika
Amerika

 

Azië
Azië

 

Canada
Canada

 

Europa
Europa

 

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

 

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika

 

Je hebt niet alleen keuze uit een flink aantal opleidingen, maar ook uit tientallen bestemmingen. Dit komt onder andere doordat er vrijwel overal Engelstalige bachelors worden aangeboden. Zo behoren Engeland, Canada, Spanje, Denemarken maar ook Amerika of Maleisië tot de mogelijkheden. Ga je naar de andere kant van de wereld of liever naar de andere kant van het kanaal? Alles kan, alles mag. Welk land wil jij tijdens je bachelor gaan ontdekken? 

Staat de bestemming van je dromen er niet bij? Neem dan even contact met ons op! Lang niet alles staat op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 35 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Neem contact op

 

Studierichtingen

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan bachelors in het buitenland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studiemogelijkheden aangeboden. Of je nu commerciële economie, communicatie, psychologie of juist toerisme wilt studeren - je kunt je studie (deels of helemaal) in het buitenland volgen.

Heb jij vragen over jouw studierichting? Of staat jouw gewenste studierichting er niet tussen? Neem contact met ons op. 

Neem contact op

Toelating

Toelatingseisen

Als je de havo, het vwo of een relevante mbo-opleiding hebt afgerond in Nederland, of de tso, aso, kso of het hbo-5 in België, word je vrijwel altijd toegelaten. Maar natuurlijk is ook kennis van de taal waarin de buitenlandse bachelor wordt aangeboden belangrijk. De meeste bachelors worden in het Engels gegeven en over het algemeen is het taalniveau van studenten met jouw vooropleiding voldoende. Twijfel je over je niveau? Information Planet geeft je graag advies over een taalcursus, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. 

Neem contact op

 

Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de bestemming waar je wilt gaan studeren. Er zijn bestemmingen waar je goedkoper kunt leven en studeren dan in Nederland of België, en er zijn landen waar alles veel duurder is. Ook verschilt het per bestemming of en hoeveel je naast je studie mag werken. Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

 

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij graag een bachelor volgen in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak in met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Fantatische internationale ervaring

Een bachelor in het buitenland biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en tegelijkertijd een fantastastische internationale ervaring op te doen. Kijk eens verder dan studies in jouw vertrouwde omgeving en grijp deze kans om iets anders te doen dan de rest. Met een buitenlandse bachelor kun je het beste uit zowel je studie als je studietijd halen. 

Een bachelor in het buitenland staat gelijk aan een bachelor in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Dit komt doordat de colleges interactiever zijn en gegeven worden door gekwalificeerde gemotiveerde docenten. Daarnaast leer je door de internationale omgeving zaken open-minded en creatief te benaderen. 

Je kunt een volledige bachelor in het buitenland volgen of het eerst een jaar proberen; je studiepunten kun je namelijk gemakkelijk meenemen naar een gerelateerde sudie in Nederland of België. Het grote voordeel van een bachelor in het buitenland is dat deze vaak drie jaar duurt in plaats van vier jaar. Dit scheelt een jaar tijd en geld

Bovendien kun je vrijwel altijd meteen instromen en hoef je geen schakeljaar te volgen, wat bijvoorbeeld in Nederland vanuit de havo of in België vanuit tso naar de universiteit wel het geval is. Daar komt bij dat je met een afgeronde beroepsopleiding vaak een verkorte bachelor in het buitenland kunt volgen. Zo kun je nog meer studietijd besparen. 

Waarom een bachelor in het buitenland? 

 • Vergroot je carrièrekansen: ervaring in het buitenland is een grote pre voor werkgevers, waardoor jij een betere baan met een beter salaris zult vinden.
 • Ga de academische uitdaging aan: je volgt een studie aan een topinstelling in een internationale omgeving. 
 • Ontwikkel en ontdek jezelf: je leert je in je eentje te redden en keert sterker en wijzer terug. 
 • Bouw een internationaal netwerk op: maak kennis met studenten van over de hele wereld.
 • Leer een vreemde taal: dit gaat immers het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt.
 • Ervaar een andere cultuur: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Malta
Malta

Studeren in Malta

Spanje
Spanje

Studeren in Spanje

Zwitserland
Zwitserland

Studeren in Zwitserland© 2015 Information Planet