Master in het buitenland

Investeer in je toekomst en volg een master in het buitenland. Het kiezen van een master is een belangrijke beslissing. Je master is immers de laatste stap voordat je de arbeidsmarkt betreedt en dus ook een van de laatste kansen die je hebt om jezelf te onderscheiden van de rest. Bovendien is het de ultieme gelegenheid om nog even te genieten van het studentenleven voordat je aan de slag gaat met je carrière. Maar hoe kun je er nu met je master voor zorgen dat jouw cv eruit springt bij potentiële toekomstige werkgevers en dat tegelijkertijd je afsluitende studiejaar een onvergetelijke tijd wordt? 

 • Bestemmingen
  • Bestemmingen
  • Amerika
  • Australië
  • Azië
  • Canada
  • Engeland
  • Europa
 • Studierichtingen
 • Toelating
 • Kosten
 • Meer weten?

Bestemmingen

Bestemmingen

Wat betreft bestemmingen heb je veel keuze, mede omdat er vrijwel overal Engelstalige masters worden aangeboden. Zo behoren Engeland, Denemarken, Amerika en Maleisië tot de mogelijkheden. Ga je naar de andere kant van de wereld of liever naar de andere kant van het kanaal? Alles kan, alles mag. Welk land wil jij tijdens je master gaan ontdekken? Neem eens een kijkje:

Amerika

University of South Florida
University of South Florida

 

Hult Business School
HULT Business School

 

en meer
En meer...

 

Australië

James Cook University
James Cook University

 

Kaplan Business School
Kaplan Business School

 

La Trobe University
La Trobe University

 

en meer
En meer...

 

Azië

James Cook University Singapore
James Cook University Singapore

 

synergy Dubai
Synergy Dubai

 

Solbridge
Solbridge International Business School

 

en meer
En meer...

 

Canada

Thompson Rivers University
Thompson Rivers University

 

University of Manitoba
University of Manitoba

 

en meer
En meer...

 

Engeland

Coventry university
Coventry University

 

Northumbria University London
Northumbria University London

 

en meer
En meer...

 

Europa

NABA
NABA Academy

 

International Business School Budapest
International Business School Budapest

 

EU Business School
EU Business School

 

en meer
En meer...

 

Studierichtingen

Studierichtingen

Een veelgehoorde misvatting onder studenten is dat er voor hun studie geen geschikte master te vinden is in het buitenland. Maar daarin vergissen ze zich: voor vrijwel elke studierichting worden er goede buitenlandse masters aangeboden. Of je nu commerciële economie, communicatie, psychologie of juist technniek wilt studeren - je kunt je studie aanvullen met een master in het buitenland.

Heb jij vragen over een van de studierichtingen? Of staat jouw gewenste studierichting er niet tussen? Neem contact op met onze reis- en studieadviseurs.

Neem contact op

Toelating

Toelatingseisen

Het enige wat je nodig hebt om toegelaten te worden tot een buitenlandse master is een (relevant) bachelordiploma en een gemiddeld niveau van de taal waarin de opleiding wordt aangeboden. In het geval van een Engelstalige master zou jouw taalniveau ruim voldoende moeten zijn gezien je vooropelding. Twijfel je over je niveau? Information Planet geeft je graag advies over een taalcursus, zodat we je kennis zo goed mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. 

Neem contact op

Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de bestemming waar je wilt gaan studeren. Er zijn bestemmingen waar je goedkoper kunt leven en studeren dan in Nederland of België, en er zijn landen waar alles veel duurder is. Ook verschilt het per bestemming of en hoeveel je naast je studie mag werken. Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Meer weten?

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij graag een master volgen in het buitenland? Wacht dan niet langer en maak een afspraak met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Haal het maximale uit jezelf 

Met een master in het buitenland haal je het maximale uit jezelf en uit je studie! Het grote voordeel van een buitenlandse master is dat je niet, zoals in Nederland of België, eerst een pre-master hoeft te volgen. Dit scheelt één jaar tijd en geld

Waarom een master in het buitenland?

 • Betere carrièrekansen: ervaring in het buitenland is een grote pre voor werkgevers, waardoor jij een betere baan met een beter salaris zult vinden.
 • Ga een academische uitdaging aan: je krijgt de kans om een studie te volgen aan een topinstelling in jouw vakgebied.
 • Ontdek en ontwikkel jezelf: je leert je in je eentje te redden en keert sterker en wijzer terug. Bovendien leer je zaken open-minded te benaderen en creatieve oplossingen te zoeken. 
 • Bouw een internationaal netwerk op: maak je kennis met studenten uit de hele wereld. 
 • Leer een vreemde taal: dit gaat het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt. Zo zul je de taal binnen de kortste keren vloeiend kunnen spreken.
 • Ervaar een andere cultuur: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.

Een master in het buitenland biedt je een fantastische internationale ervaring en geeft je een streepje voor op andere studenten. Information Planet regelt voor jou een onvergetelijke studietijd in het buitenland. 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Australië© 2015 Information Planet