MBA in het buitenland

Je MBA in het buitenland halen is populair onder veel studenten, professionals en academici. En terecht, want het behalen van je MBA opent deuren die anders gesloten blijven. Met een Master Business Administration vervolg je jouw loopbaan bij multinationals en de meest gerenommeerde wereldmerken. De internationale bedrijvenlijst werkt vaak uitsluitend met MBA's. Tijdens je MBA opleiding krijg je les van voormalig CEO's, huidige vice-presidents en top managers. Heb jij de ambitie om zelf aan de slag te gaan bij een multinational of een wereldbedrijf? De droom om CEO te worden en aan tafel te zitten met de absolute business top? Hier stoomt een MBA in het buitenland je helemaal klaar voor. Niet voor niets wordt je getraind door hoogopgeleide professionals die jou ooit voor gingen met een MBA-opleiding.

 • Instituten
  • Bestemmingen
  • Amerika
  • Azië
  • Canada
  • Engeland
  • Europa
 • Specialisaties
 • Toelating
 • Investering
 • Aanmelden

Instituten

Bestemmingen

Een MBA volgen in het buitenland is een absolute aanraader voor je CV. Information Planet helpt jou graag met het vinden van een goede MBA opleiding op een van deze fantastische bestemmingen: 

Amerika

California State University San Marcos
California State University

 

HULT Business School
Hult Business School

 

en meer
En meer...

 

Azië

James Cook University Singapore
James Cook University Singapore

 

en meer
En meer...

 

Canada

Thompson Rivers University
Thompson Rivers University

 

en meer
En meer...

 

Engeland

Thompson Rivers University
Coventry University

 

en meer
En meer...

 

Europa

NABA
UCAM

 

GISMA
GISMA

 

European University
European University

 

en meer
En meer...

 

Specialisaties

MBA specialisaties

Of je nu een bachelor hebt in geschiedenis, een master in recht, notaris bent, werkt als marketeer of fashion hebt gestudeerd: er is altijd een MBA die bij jou aansluit. Wil je bij de top horen, ongeacht de branche, dan is een MBA jouw ticket naar succes.

We geven je een greep uit de meest populaire studierichtingen:

 • Bedrijfseconomie
 • Bedrijfskunde
 • International business
 • Bestuurskunde & recht
 • Brand management
 • Toerisme, hotel & sport management
 • E-business
 • Entrepreneurship & leadership
 • Finance & banking
 • Design managment
 • International marketing
 • Communicatie & pr

 

Toelating

Toelating

Iedereen met een bachelor- of masterdiploma kan een MBA volgen. Ongeacht je studierichting, branche of afstudeerjaar. In eigen land moet je meestal een GMAT certificaat nodig. In het buitenland heb je vaak geen GMAT nodig en mag je zo met je bachelor of master starten. Dit is een groot voordeel van een MBA in het buitenland. Je kiest voor een MBA als je in het bedrijfsleven wilt werken. Een praktijkgerichte master die je kunt volgen in jouw vakgebied. Wil je weten of jij een MBA kunt gaan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Investering

Investering

Een MBA is een investering in je toekomst. De exacte kosten zijn afhankelijk van je keuze. Waar ga je een MBA volgen? Er zijn steden waar je goedkoper kunt leven en studeren dan in Nederland of België en er zijn locaties waar alles veel duurder is. Het ligt ook aan welke universiteit of business school je kiest. Prijzen variëren van € 10.000, € 15.000, € 20.000, € 30.000, € 40.000 en hoger. De meest gerenommeerde universiteiten en business schools hebben hoge prijskaartjes. Hier staat wel tegenover dat je een grote kans maakt op een topbaan tijdens of direct na het behalen van je MBA. Het maakt niet uit welke MBA je kiest, je hebt een hoog return on investment. De salarisindicaties liggen vele malen hoger voor MBA's. Het is dus echt een inverstering in jezelf die zich relatief snel terugbetaald.

Studiebeurs

We helpen je primair bij je MBA-keuze en aanmelding. Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij het aanvragen van een studiebeurs bij onze partner universiteiten. Afhankelijk van jouw locatie zijn er speciale MBA beursprogramma's beschikbaar. Wij gaan graag samen met jou aan de slag om jouw studiedroom te verwezelijken!

Meer weten over het complete kostenplaatje? Vraag het aan onze studie- en reisadviseurs.

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij meer informatie over een MBA in het buitenland? Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jouw thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste MBA specialisatie en bekijken we de opties en de bijbehorende investering. Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Waarom een MBA volgen in het buitenland?

Een MBA is een praktijkgerichte master, die je klaarstoomt voor het internationale bedrijfsleven. De meeste masters zijn onderzoeksgericht of kennen een minimaal aantal uren praktijkgerichte training. Een MBA richt zich juist op de praktijk. Wil je in het bedrijfsleven werken, dan is een MBA de beste keuze. Een business school biedt je de praktijkkennis en -ervaring op masterniveau. Een MBA in het buitenland zorgt er direct voor dat je op de goede plek bent: daar waar de multinationals zich bevinden. Nederland is klein en biedt beperkte kansen als het gaat om de internationale bedrijfstop. Wereldsteden als London, Madrid, New York, Shanghai, Dubai en Vancouver bieden je een breed internationaal netwerk. Een cruciaal aspect als je wilt werken in de internationale business scene. Ook als je wilt werken in eigen land, kom je met een MBA verder. Internationale ervaring is een pré voor veel bedrijven en een praktijkgerichte MBA geeft je de kennis die je nodig hebt in je werkveld. Je kunt kiezen tussen twee type MBA's: academic en executive.

Academic MBA

Een Academic MBA duurt 1 tot 1,5 jaar en is geschikt voor bachelor of master afgestudeerden. Iedereen met een bachelor of master titel kan een MBA gaan volgen. Er zijn veel specialisaties binnen het MBA, waardoor je de richting kunt kiezen die bij jou past. Je kunt een MBA direct na je bachelor of master volgen, maar ook als je al een aantal jaren werkt kun je deze MBA volgen.

Executive MBA

De Executive MBA is geschikt voor management professionals. Heb je managementervaring, maar wil je jezelf verder ontwikkelen met een MBA? Deze variant is dan uitermate geschikt. Je kunt de Executive MBA in 1 jaar behalen, maar de master is ook parttime te volgen. Hierdoor ben je flexibel en heb je ruimte om naast je baan de MBA titel te halen. Volg de MBA bijvoorbeeld gedurende 2 tot 4 jaar naast je huidige managementfunctie. Vlieg naar je business school voor intensieve trainingsprogramma's en volg een gedeelte online. Zo combineer je jouw huidige managerfunctie met het behalen van een MBA-titel.

Ben je geïnteresseerd in een MBA-programma? Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Malta© 2015 Information Planet