MBO opleiding in het buitenland

Daag jezelf uit met een mbo opleiding in het buitenland, ook wel bekend als een beroepsopleiding. Je bent bijna klaar met je vmbo in Nederland of bso in België. Tijd om te beslissen wat je daarna gaan doen dus! Wil je al gaan werken of zou je liever nog wat verder leren? Je kunt natuurlijk kiezen voor een mbo opleiding in Nederland of België, maar waarom niet op een leukere bestemming, zoals Engeland of Amerika? Dat is nog eens een coole manier om een opleiding te volgen! 

  • Bestemmingen
  • Studierichtingen
  • Toelating
  • Kosten
  • Aanmelden

Bestemmingen

Bestemmingen

Australië
Australië

 

Amerika
Amerika

 

Azië
Azië

 

Canada
Canada

 

Europa
Europa

 

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

 

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika

 

Je hebt veel keuze uit bestemmingen. Dit komt ondere andere doordat er vrijwel overal Engelstalige opleidingen worden aangeboden. Zo behoren Engeland, Canada, Australië en Amerika tot de mogelijkheden. Ga je naar de andere kant van de wereld of liever naar de andere kant van het kanaal? Welk land wil jij tijdens je mbo opleiding gaan ontdekken? 

Staat de bestemming van je dromen er niet bij? Neem dan even contact met ons op! Lang niet alles staat op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 35 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.


Neem contact op

 

Studierichtingen

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in het buitenland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studie opties aangeboden. Of je nu economie, communicatie, sport of juist toerisme wilt studeren - je kunt in het buitenland terecht voor een mbo opleiding of een foundation year.

Heb jij vragen over een studierichting? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Neem contact op

Toelating

Toelatingseisen

Vanuit het vmbo of bso kun je direct aan een foundation year beginnen, waarna je toegang hebt tot een buitenlandse bachelor. Met een mbo-3-diploma kun je op diverse bestemmingen wereldwijd meteen aan een college studeren; een mbo-4-diploma maakt het zelfs mogelijk om aan een buitenlandse universiteit een studie te doen. Zo kun je een goede opleiding combineren met een fantastische omgeving. 

Natuurlijk is ook kennis van de taal waarin de buitenlandse opleiding wordt aangeboden belangrijk. De meeste beroepsopleidingen worden in het Engels gegeven. Twijfel je over je taalniveau? Information Planet geeft je graag advies over een taalcursus, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. 

Neem contact op

Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de bestemming waar je wilt gaan studeren. Er zijn bestemmingen waar je goedkoper kunt leven en studeren dan in Nederland of België, en er zijn landen waar alles veel duurder is. Ook verschilt het per bestemming of en hoeveel je naast je studie mag werken. Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij graag een mbo opleiding of foundation year doen in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Studeren is beter en leuker in het buitenland

Met je vmbo of bso-diploma zijn er verschillende buitenlandse studiemogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland. Zo'n opleiding staat gelijk aan een mbo- of beroepsopleiding in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Bovendien leer je door de internationale omgeving zaken creatief te benaderen. Een groot voordeel van een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland is dat deze maar twee jaar duurt. Je bent dus minder lang aan het leren, terwijl je studie beter en leuker is

Een andere optie is een foundation year. Dit is een eenjarige studie in het buitenland. Je krijgt dan veel lessen van ervaren docenten in kleine groepen. Wanneer je het foundation year hebt afgerond, wordt je toegelaten tot een buitenlandse bacheloropleiding. Een studiejaar in het buitenland geeft vanuit het vmbo of bso dus toegang tot het hoger onderwijs. Daarnaast zorgt dit jaar ervoor dat je niveau van de taal waarin jouw bachelor wordt gegeven, voldoende is. Met een foundation year sla je dus twee vliegen in een klap! 

Waarom een mbo opleiding in het buitenland?

  • Vergroot je carrièrekansen: je volgt een opleiding aan een topschool in een internationale omgeving. Werkgevers vinden dit erg belangrijk. Zo maak je dus meer kans op een goede baan na je studie.
  • Jezelf ontdekken: je leert je eigen boontjes te doppen en jezelf te ontwikkelen.
  • Een vreemde taal leren: dit gaat immers het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt.
  • Nieuwe vrienden maken: leer mensen van over de hele wereld kennen. Dat is leuk, en ook nog eens leerzaam! 
  • Een andere cultuur ervaren: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.

 

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Malta
Malta

Studeren in Malta© 2015 Information Planet