Semester Abroad

Haal alles uit je studie met een semester abroad. Je bent bezig met je mbo, hbo of wo in Nederland of je tso of aso in België en gaat binnenkort je semester (minor) kiezen. Een semester biedt je de gelegenheid je kennis te verbreden met een specialisatie, of je juist te verdiepen in (een onderdeel van) je huidige studierichting. Natuurlijk kun je zo'n semester in eigen land volgen, maar waarom zou je dat doen als je ook een semester in het buitenland kunt volgen? 

 • Bestemmingen
 • Studierichtingen
 • Toelating
 • Kosten
 • Meer weten?

Bestemmingen

Bestemmingen

Australië
Australië

 

Amerika
Amerika

 

Azië
Azië

 

Canada
Canada

 

Europa
Europa

 

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

 

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika

 

Wat bestemmingen betreft heb je veel keuze, omdat er vrijwel overal Engelstalige semesters worden aangeboden. Zo behoren naast Australië, Engeland en Amerika, ook Denemarken, Zwitserland en Maleisië tot de mogelijkheden. Ga je naar de andere kant van de wereld of liever naar de andere kant van het kanaal? Welk land wil jij tijdens je semester gaan ontdekken? 

Staat de bestemming van je dromen er niet bij? Neem dan even contact met ons op! Lang niet alles staat op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 35 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Neem contact op

 

Studierichtingen

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel mogelijk is aan semesters in het buitenland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studie opties aangeboden. Of je nu commerciële economie, communicatie, psychologie of juist toerisme studeert - je kunt je studie verrijken met een semester in het buitenland. 

Heb je vragen over een studierichting? Weet jij niet goed welke minor aansluit op jouw huidige studierichting? Neem contact met ons op. 

Neem contact op

Toelating

Toelatingseisen

Als het semester inhoudelijk aansluit bij jouw studie, is het enige wat je verder nodig hebt voldoende kennis van de taal waarin het buitenlandse semester wordt aangeboden. De meeste semesters worden gegeven in het Engels. Twijfel je over je niveau? Information Planet geeft je graag advies over een taalcursus, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. 

Neem contact op

Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de bestemming waar je wilt gaan studeren. Er zijn bestemmingen waar je goedkoper kunt leven en studeren dan in Nederland of België, en er zijn landen waar alles veel duurder is. Ook verschilt het per bestemming of en hoeveel je naast je studie mag werken. Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Meer weten?

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij graag een semester doen in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Ervaar het buitenland 

Een buitenlandse semester staat gelijk aan een semester in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Dit komt doordat de colleges intensiever en interactiever zijn en gegeven worden door gekwalificeerde, gemotiveerde docenten. Daarnaast leer je door de internationale omgeving je blik te verruimen en zaken open-minded en creatief te benaderen. 

Met een semester in het buitenland kun je jezelf beter leren kennen en tegelijkertijd een fantastische internationale ervaring opdoen. Kijk eens verder dan de mogelijkheden op je vertrouwde school of universiteit en grijp deze kans om iets anders te doen dan de rest. Dit is je kans om jezelf van je studiegenoten te onderscheiden en in een korte tijd te ontdekken wat je wilt bereiken met je vervolgopleiding of toekomstige beroep. Je krijgt studiepunten/ECTS voor de vakken die je afrond tijdens je semster in het buitenland, en kunt deze gebruiken voor je minor.

Waarom een semester in het buitenland?

 • Vergroot je carrièrekansen: ervaring in het buitenland is een grote pre voor werkgevers, waardoor jij een betere baan met een beter salaris zult vinden.
 • Ga de academische uitdaging aan: grijp de kans om te studeren aan een topinstelling in een internationale omgeving. 
 • Ontdek en ontwikkel jezelf: je leert je in je eentje te redden en keert sterker en wijzer terug. 
 • Bouw een internationaal netwerk op: maak kennis met studenten van over de hele wereld. 
 • Een vreemde taal leert: dit gaat immers het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt. 
 • Een andere cultuur ervaart: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.

 

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Malta
Malta

Studeren in Malta© 2015 Information Planet