Minor & semester in het buitenland

Haal alles uit je studie met een minor of semester abroad. Je bent bezig met je mbo, hbo of wo in Nederland of je tso of aso in België en gaat binnenkort je semester of minor kiezen. Een semester biedt je de gelegenheid je kennis te verbreden met een specialisatie, of je juist te verdiepen in een onderdeel van je huidige studierichting. Natuurlijk kun je zo'n minor of semester in eigen land volgen, maar waarom zou je dat doen als je ook een semester in het buitenland kunt volgen?

Minor Top 5 van onze specialisten

Wij hebben 5 minors voor je geselecteerd, waardoor je een goed beeld krijgt bij hoe jouw minor of semester in het buitenland eruit kan komen te zien. Dit zijn onze favorieten, maar zit jouw droomminor er niet tussen? Neem dan even contact met ons op! Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 35 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte minor voor je vinden.

 • Onze top 5
 • 1. USA
 • 2. Peru
 • 3. Maleisië
 • 4. Europa
 • 5. Thailand

Onze top 5

Top 5 Minor of Semester Abroad!

1. USA

Minor in California, USA

Een minor of semester volgen in Amerika... wie wil dat nu niet? We hebben een super toffe minoroptie bij California State University San Marcos. Je hebt hier de keuze uit verschillende vakken en er is geen studierichting die je hier niet kunt doen. Ideaal als je jouw kennis wilt verbreden of een andere interesse of vakgebied wilt ontdekken. De universiteit ligt dichtbij Los Angeles en San Diego, maar het gebied kent naast de prachtige oceaan, de stranden en de surfcultuur ook een prachtig gebergte waar je lekker kunt crossen op je mountainbike.

Wil je meer weten over deze top minor? Neem dan contact op met onze specialisten of vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan!

2. Peru

Minor in Peru met focus op Spaans

Een ontzettend mooie en bijzondere bestemming: Peru! Hoe gaaf als je hier je minor of semester gaat volgen. We hebben niets anders dan super leuke ervaringen gehoord van onze studenten die hier naartoe zijn gegaan. Je kunt hier perfect je Spaans verbeteren of uberhaupt Spaans leren! Maar je kunt ook voor vakken zoals Business, Communicatie of Design gaan. Heel bijzonder aan Universidad San Ignacio de Loyola (USIL)is dat je ook vakken kunt volgen die zich richten op de Peruaanse cultuur. Zo zul je nog sneller helemaal één voelen met het land waar je studeert!

Wil je nog meer inspiratie op doen? Lees dan de ervaring van Jordy in Peru die hier een semester in Engineering Innovation & Design heeft gedaan. Dolenthousiast? Neem contact op met onze specialisten of plan een oriëntatiegesprek in.

3. Maleisië

Luxe Minor in Maleisië

Veel van onze studenten kiezen voor Azië en één van onze favorieten is Maleisië. Een enorm opkomend westers land, maar wel met de Aziatische cultuur, gerechten, tradities en adembenemende plekken om te bezoeken. Daarbij is de universiteit waar je jouw minor of semester gaat volgen echt geweldig. Je kunt naast je vakken ook fitness lessen volgen, genieten aan het campus zwembad en je hebt de keuze uit super luxe studentenaccommodatie. Maar niet alleen qua locatie springt Maleisië eruit. De Asia Pacific University (APU) staat om zijn innovatie op technologisch gebied bekend. Naast heel veel IT vakken, heb je ook veel keuze uit business gerelateerde vakken. Omdat de leef- en woonkosten relatief goedkoop zijn in Maleisië, is hier je minor volgen ook nog eens een budgetvriendelijke keuze!

Zie jij jezelf hier al helemaal colleges volgen? Neem contact op met onze specialisten of vraag een oriëntatiegesprek aan.

4. Europa

Europese Minor in Hongarije

Ook in Europa zijn er erg gave opties. Wij zijn helemaal fan van Hongarije. Op de International Business School (IBS) heb je de keuze uit een breed aanbod business vakken. Het is een moderne school die in samenwerking met de University of Birmingham en University of West Scotland zijn opleidingen aanbiedt. Je ontmoet hier ontzettend veel internationale studenten en IBS staat bekend om zijn praktische en studentgerichte aanpak. Je gaat in Budapest naar school en de campus heeft een perfecte ligging aan de rivier de Donau. Budapest is een echte studentenstad, waar je een absolute toptijd gaat hebben. Ook deze minor optie is een budgetvriendelijk buitenlandavontuur, dus dat is nog eens een extra reden om voor een minor in Hongarije te kiezen!

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten of vraag een oriëntatiegesprek aan!

5. Thailand

Budget Minor in Thailand

Het klinkt gek: je gaat een minor of semester volgen in Thailand en dit is ook nog eens goed binnen ieder budget te passen! Thailand is uiteraard een super mooi land om je minor te volgen en ben je een student Toerisme of Eventmanagement? Dan heb je hier goede minorvakken die je kunt volgen. Maar ook Business, Accountancy, Political Economics, Engineering, Communication Arts of Information & Communication is een greep uit het ruime minor aanbod dat Rangsit University heeft. Je kunt naast je vakken of na het afronden van je minor perfect nog een tijdje rondreizen door dit prachtige land!

Wil je meer weten? Neem contact op met onze specialisten of vraag een oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over onze top minors? 
 

Ervaar het buitenland 

Een buitenlandse minor of semester staat gelijk aan een semester in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Dit komt doordat de colleges intensiever en interactiever zijn en gegeven worden door gekwalificeerde, gemotiveerde docenten. Daarnaast leer je door de internationale omgeving je blik te verruimen en zaken open-minded en creatief te benaderen. 

Met een semester in het buitenland kun je jezelf beter leren kennen en tegelijkertijd een fantastische internationale ervaring opdoen. Kijk eens verder dan de mogelijkheden op je vertrouwde school of universiteit en grijp deze kans om iets anders te doen dan de rest. Dit is je kans om jezelf van je studiegenoten te onderscheiden en in een korte tijd te ontdekken wat je wilt bereiken met je vervolgopleiding of toekomstige beroep. Je krijgt studiepunten/ECTS voor de vakken die je afrond tijdens je minor of semester in het buitenland!

Waarom een semester in het buitenland?

 • Vergroot je carrièrekansen: ervaring in het buitenland is een grote pré voor werkgevers, waardoor jij een betere baan met een beter salaris zult vinden.
 • Ga de academische uitdaging aan: grijp de kans om te studeren aan een topinstelling in een internationale omgeving. 
 • Ontdek en ontwikkel jezelf: je leert je in je eentje te redden en keert sterker en wijzer terug. 
 • Bouw een internationaal netwerk op: maak kennis met studenten van over de hele wereld. 
 • Een vreemde taal leert: dit gaat immers het beste in het buitenland, waar de taal overal om je heen gesproken wordt. 
 • Een andere cultuur ervaart: door te leven en te studeren tussen de inwoners van je studiebestemming, leer je hun cultuur en gebruiken van dichtbij kennen.

 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Volg ons en blijf op de hoogte!

Instagram
Facebook
YouTube
LinkedIn


© 2015 Information Planet