Minor in Londen

'Nu ik dit heb meegemaakt kan ik niet wachten om weer zo’n ervaring op te doen in de toekomst."

Ik ben Floris en ben in januari begonnen aan een halfjarig undergraduate programma aan de London South Bank University (LSBU). Dit houdt in dat ik binnen de Business School van LSBU drie vakken heb kunnen kiezen die ik dat semester volg. Ik heb Londen gekozen tussen een aantal opties omdat het mij erg mooi leek om in de grootste stad van Engeland te studeren. Deze miljoenenstad sprong meteen uit tussen de verschillende keuzes. Ik was er ook al vrij snel over uit om in Engeland te studeren, omdat het je Engelse taalvaardigheid naar een hoger niveau tilt wat altijd handig is voor de rest van je leven.

Een jaar geleden had ik mijzelf dit niet zien doen, maar door onverhoopt een tussenjaar te hebben ben ik gaan kijken naar de opties voor dat schooljaar. De keuze tussen een jaar werken of een half jaar in het buitenland studeren was al wel snel gemaakt. Door de zeer goede hulp van Information Planet is het hele traject opgezet. Als ik ergens vragen had of documenten moest opsturen kon ik terecht bij mijn begeleider Yvette die snel een passende reactie kon geven, waardoor ik verder kon in het aanmeldingsproces.

Op 15 januari ging ik dan eindelijk in mijn eentje naar de miljoenenstad. Na veel vertraging kwam ik ’s avonds aan in hartje Londen. Ik wist niet wat mij overkwam. Van alle coronamaatregelen in Nederland naar een levendige stad zonder enige restricties. Nadat ik eindelijk aan de goede kant van de weg stond, stapte ik in de bus naar mijn accommodatie, het David Bomberg House. Dit is een studentenhuis vanuit school waarbij je in een flat woont samen met 5 tot 8 andere flatgenoten. De eerste week was het erg wennen om op mijzelf te wonen zonder mensen om mij heen waar ik mee kon afspreken, maar gelukkig begon de introweek twee dagen later.

In deze introweek werd ik al snel opgevangen door school en ontmoette ik al veel mensen die in hetzelfde schuitje zaten als ik. In deze groep van andere internationals heb ik al snel een vriendengroep gevonden met mensen die in hetzelfde gebouw wonen. Hiermee heb ik tot nu al heel veel meegemaakt en bezocht (en natuurlijk pubs en nachtclubs gevonden). Er is zoveel te doen in Londen dus ik verveel mij nog totaal niet. Omdat Engeland dichtbij is zijn de vliegtickets ook niet al te duur. Er zijn dus al een paar vrienden over komen vliegen en er staan nog een paar weekenden in de planning. Het is altijd leuk om hun weer te ontmoeten en ze te laten zien waar ik dit half jaar woon. Een voetbalwedstrijd en uitgaan hoort daar natuurlijk ook bij.

Uiteindelijk is het een van de beste beslissingen geweest om hier te gaan studeren. Op het moment van schrijven ben ik iets over de helft van mijn periode en ik ben van plan om nog veel plekken te bezoeken en nieuwe mensen te ontmoeten. De vrienden die ik hier heb gemaakt zal ik de rest van mijn leven nog onthouden en waarschijnlijk bezoeken. Nu ik dit heb meegemaakt kan ik niet wachten om weer zo’n ervaring op te doen in de toekomst. Maar eerst staat er een master in Groningen op het programma, want ik mis Nederland natuurlijk ook wel een beetje 😉

Heeft het verhaal van Floris je geïnspireerd en wil je meer weten over een minor in Engeland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat