Taalcursussen voor professionals

Het volgen van een taalcursus voor professionals is vanuit zakelijk oogpunt erg handig. Het verbreedt zowel je eigen toekomst als dat van je organisatie. Met de internationalisering van veel bedrijven is het belangrijk om goed Business English te spreken. Je kunt namelijk onmogelijk zaken doen met de rest van de wereld, als je niet dezelfde taal spreekt. De Engelse taal is de verbindende factor tussen internationale bedrijven. Beheersing van een andere taal is onmisbaar voor succes in het land waar de taal gesproken wordt. Het is goed om op de hoogte te zijn van culturele verschillen tussen landen. Krijg beter inzicht in je buitenlandse zakenpartner met een taalcursus voor professionals. Het zorgt voor wederzijds begrip en waardering. Een taal begrijpen levert geld op en creëert kansen over de grens.

De taalcursussen worden voor zowel individuen als voor groepen gegeven. Ook is het mogelijk om een cursus te combineren met extra vaardigheden (zoals golfcertificaten), aanvullende trainingen (zoals coaching- en motivatietrainingen) of teambuildingsactiviteiten.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Waarom een taalcursus voor professionals?

  • Snelle resultaten
  • Leer een taal vloeiend spreken
  • taallessen zijn gericht op het bedrijfsleven
  • Veel begeleiding
  • Uitbreiden van internationaal netwerk tijdens de taalcursus
  • Krijg inzicht in cultuurverschillen en onderhandelingsposities
  • Verbreed je toekomst

Laat je door ons inspireren!

Een taalreis maken naar het buitenland is voor velen het avontuur van hun leven! Je leert een nieuwe taal spreken, ontdekt een nieuwe cultuur, maakt vrienden voor het leven en neemt een bak aan (levens)ervaring mee terug naar huis. Taalreizen zijn super flexibel. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je wil starten, hoelang je een cursus wil volgen, welke cursus je voorkeur heeft en in welk accommodatie type je wil verblijven. De keuze is daardoor enorm, en kan soms wat overweldigend zijn. Maar geen zorgen! Wij helpen je heel graag met de perfecte taalcursus voor jou!

Plan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze taalreis specialisten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen. Na afloop van het gesprek ontvang je meer informatie en een offerte op maat. Zo kun je alles thuis op je gemak nog eens doorlezen. Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Geen probleem! We werken op maat, dus passen graag alles aan naar jouw wensen. Ben je helemaal enthousiast en klaar om te beginnen? Dan zetten we jouw aanmelding bij de taalschool graag in gang.

Mogelijkheden wereldwijd

Wat voor zakelijke cursussen zijn er?

Information Planet biedt speciaal op maat gemaakte taalcursussen voor professionals en organisaties aan. Na afloop van een cursus ontvang je een officieel door de school uitgegeven certificaat. Je kunt kiezen voor zakelijke en professionele taalcursussen in het Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch en Turks. Zie hiernaast een kleine greep uit ons aanbod.

Naast het standaard aanbod zijn we bij Information Planet ook groot voorstander van maatwerk. Vindt je niet waar je naar opzoek bent? Of organiseer je bijvoorbeeld een team-building of bedrijfsuitje? Geen probleem! We kijken graag samen met jou naar andere mogelijkheden die aansluit op de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Voor wie met succes wil concurreren op de internationale arbeidsmarkt van vandaag, ontwikkelt deze intensieve cursus de spreekvaardigheid, nauwkeurigheid en specifieke communicatievaardigheden die je nodig hebt om vol vertrouwen vooruitgang te boeken in het door jou gekozen werkveld. Deze cursus verbetert je  algemene Engelse vaardigheden, en richt zich vervolgens op de taal die je in het werkveld nodig zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan netwerken, presentaties geven, contract onderhandelingen of het schrijven van e-mails naar partners en klanten.

Ben jij docent en wil jij jouw carrière een boost geven? Volg dan een van onze Teacher Training cursussen. Tijdens de cursus kom je in contact met docenten vanuit de hele wereld. Met deze docenten deel jij jouw ervaringen en inspireer je elkaar in verschillende manieren van lesgeven. Je krijgt training van gekwalificeerde docenten met veel internationale ervaring. Jouw internationale netwerk zal met de dag groeien en hier zal je je hele leven profijt van hebben.

Teaching English as a Foreign Language (TEFL)

Een TEFL cursus is een examencursus die je in ongeveer 4 weken klaarstoomt om basislessen Engels te mogen geven. Een TEFL-certificaat wordt internationaal erkend. Jij hebt dus de mogelijkheid om aan de slag te gaan in het buitenland. Onder TEFL vallen verschillende cursussen, waaronder de twee bekendste CELTA en DELTA. Na het afronden van deze cursussen ontvang je een certificaat dat geaccrediteerd is door Cambridge University. Voor deze cursussen is het niet mogelijk om een Erasmus plus subsidie aan te vragen.

Cambridge Certificate in English Language Teaching To Adults (CELTA)

CELTA is geschikt voor mensen die een carrière in het Engelse taalonderwijs willen starten of voor mensen die midden in een carrièreswitch zitten. De training geeft je alles wat je nodig hebt voor een dynamische en uitdagende job binnen het onderwijs. Het is een van de meest gevraagde diploma's voor docenten van de Engelse taal. Je hebt hiervoor nog geen ervaring in het onderwijs nodig. De examencursus is onderverdeeld in vier onderdelen. Het eerste onderdeel heet input sessions. Dit zijn workshops waarbij je om leert gaan met (groepen) leerlingen en op welke manieren je het beste les kan geven. Er is ook een onderdeel genaamd language awareness, hierbij leer je hoe mensen spreken en een taal leren. Daarnaast geef je een aantal uren daadwerkelijk les aan leerlingen in de praktijk.

Diploma in English Language Teaching for Adults (DELTA)

DELTA is een examencursus en is geschikt als je minimaal 2 jaar ervaring hebt in het lesgeven in het Engels, maar je jezelf verder wilt ontwikkelen. Je leert specifieke vaardigheden en technieken die je carrière een boost geven. De examencursus bestaat uit drie onderdelen. In het eerste onderdeel focus je je op de achtergrond en geschiedenis van het onderwijs. Ook leer je hoe je op de ontwikkeling van sprekers let en hoe je ze kunt verbeteren. In het tweede onderdeel leer je op een professionele wijze lesgeven door te oefenen in de praktijk. Tijdens het laatste onderdeel kies je een specialisatie, bijvoorbeeld het lesgeven aan kinderen of een-op-een-lessen.

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor artsen, verplegend personeel en anderen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan medische terminologie en aan conversatievaardigheden met Spaanssprekende patiënten.

Het programma wordt aangeboden in Peru, Zuid-Amerika. Een deel van de lessen zal zich richten op de traditionele Andes-geneeskunde. Daarnaast wordt ingegaan op de verschillen tussen de Westerse en de Latijns-Amerikaanse cultuur, worden onderwerpen behandeld als gezondheid, ziekte, familiekwesties, enz., en hoe hiermee wordt omgegaan binnen de Latijns-Amerikaanse gemeenschap.

Je krijgt ook de mogelijkheid om realistische situaties te ervaren tijdens de excursies naar ziekenhuizen, kleinere medische posten, tandartsen en revalidatie centra voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat