Ervaring - Wim Henk in Japan | Taalcursus Japans

Ervaring - Wim Henk in Japan | Taalcursus Japans

‘’Ik heb avonturen meegemaakt waarvan de meeste Nederlanders alleen maar kunnen dromen’’

Ik heb een fantastische tijd gehad in Tokio! Die 5 weken zijn echt voorbij gevlogen! Het leren van de Japanse taal heeft meer tijd nodig dan 5 weken, dus dit is zeker een goed excuus om nog eens terug te gaan.

De taalschool in Tokio is van een degelijk niveau, je leert in de eerste week voornamelijk wat handige woorden en basiszinnen die je gelijk kunt gebruiken in het dagelijks leven. Na deze introductieweek gaat het niveau aanzienlijk omhoog en dan is het ook nodig om af en toe wat te benkyooshimassen (studeren). Mijn klasgenoten waren voornamelijk afkomstig uit Zuid-Azie. Europeanen zijn behoorlijk zeldzaam op de school. Gelukkig heb ik wel wat Engelssprekende vrienden ontmoet op de school.

Naast mijn "schoolvrienden" heb ik nog altijd veel contact met mijn Japanse vrienden. Mijn Japanse vrienden hebben mij vooral meegenomen naar plekken waar gaijins (buitenlanders) eigenlijk nooit komen. Ik heb avonturen meegemaakt waarvan de meeste Nederlanders alleen maar kunnen dromen.

Ik heb het erg getroffen met mijn gastgezin. De mensen waren erg vriendelijk en hebben mij op mijn tweede dag al meegenomen op één van hun familie-uitjes. In het gastgezin was het wel "Japanse style slapen" geblazen. Dit betekent op de grond slapen op een heel erg dun matrasje, als je rond de 80kg weegt is dit niet per definitie comfortabel te noemen. Maar in andere culturen gelden nou eenmaal andere gebruiken. Ik houd zeker contact met het gastgezin om ze later nog eens op te zoeken!

Toen ik na een lange reis weer terug kwam in Nederland, had ik last van een "reverse culture-shock". Ik ben gewend geraakt aan de Japanse cultuur, dus Nederland voelde onwennig aan de eerste dag. Wat zijn de mensen hier agressief en direct vergeleken bij die Japanners! Ik heb geen tijd gehad om echt uit te rusten want na een nachtje slapen op een zacht en comfortabel matras moest ik alweer present zijn op de universiteit. Ik weet zeker dat ik terugkeer naar Japan om meer cultuur indrukken op te doen en natuurlijk om mijn Japans verder te ontwikkelen! Arrigattoo gonzo i masu Informationplanet voor het regelen van een Japanse taalcursus binnen 2 weken!

Wil jij je net als Wim Henk verdiepen in de Japanse taal? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs voor meer informatie of maak een afspraak voor persoonlijk en vrijblijvend advies. Wij bieden de Japanse taal namelijk ook aan! 

Neem contact op Maak een afspraak© 2015 Information Planet